Studie: ”Kvinnor med fula män är lyckligare”

Kvinnor som har ett förhållande med en ”ful” man är lyckligare, visar en universitetsforskning.

Om mannen är den attraktivare partnern kan det leda till stora problem i relationen, enligt forskarna.

Är du man och ”ful”? Då är din nuvarande, eller blivande, partner lycklig. Detta enligt en forskning vid Florida State University och Southern Methodist University i Texas, skriver Independent.

I studien intervjuades 113 heterosexuella nygifta par i Dallas i USA. Samtliga är i 25-årsåldern och varit gifta i mindre än fyra månader.

Paren fick en rad frågor om kost och kroppsform.

Forskarna fotograferade även deltagarna och betygsatte deras attraktivitet på en skala från ett till tio.

Mannens attraktivitet kan leda till konflikter

Resultaten visade att männen som ansågs vara mindre attraktiva än sin fru ansträngde sig mer för att tillfredsställa sin partner. Bland annat genom att köpa massa presenter, utföra hushållsarbeten, bry sig mer om sitt utseende och försöka bli bättre i sängkammaren. Vilket gör kvinnan lyckligare.

I en av undersökningarna där mannen bedömdes var den mest attraktiva i förhållandet ansåg forskare att det nästan bara hade negativa effekter i relationen. Kvinnorna kändes sig tvunga att äta nyttigt, och träna mycket, för att göra sin man glad. Det kunde då leda till ätstörningar och konflikter mellan paren, enligt forskarna.

Doktoranden Tania Reynolds, som arbetade med forskningen, säger att det finns lösningar på scenariot.

– Ett sätt att hjälpa dessa kvinnor är att partnerna ska vara väldigt bekräftande och påminna varandra att: ”Du är vacker, jag älskar dig oavsett vikt eller kroppstyp”, säger Tania Reynolds till Florida State University News och fortsätter:

– Eller kanske fokusera på hur de ska vara en romantisk partner utanför attraktiviteten, och betona att ”jag värdesätter dig verkligen för att du är en snäll, smart och stödjande partner.

Publisert: