Josefines Cola-burk exploderade i handen

avClaes Olsson

När Josefine Lövgren, 30, plockade fram en läskburk ur kylen fick hon sig en chock.

– När jag tog upp den i handen så exploderade den. ”Pang” sa det och jag blev livrädd, säger hon.

Det var på onsdagsmorgonen som Josefine Lövgren, 30, i Gråbo skulle plocka fram en Coca-Cola Zero-burk från kylen. Då exploderade den i handen på henne.

– Jag skrek till, den flög ur handen på mig. ”Pang” sa det och jag blev livrädd, säger hon.

Kvar fanns en sylvass burk och en nedstänkt kyl. Även Josefines kläder och ansikte fick sig en Cola-dusch. Men det hade kunnat sluta värre.

– Hade jag haft den längre upp vid ansiktet så hade det kunnat vara jättefarligt. Det är så många som dricker burkläsk varje dag så jag tycker att det är konstigt att det kan hända, säger hon.

1 av 4 | Foto: Josefine Lövgren
Josefine tror att det kunnat sluta värre.

Varnar andra

Efter händelsen har Josefine varit extra försiktig. Hon har sparat den vassa, trasiga, burken och ska kontakta Coca-Cola.

– Det låter verkligen obehagligt. Jag skulle verkligen vilja att hon hör av sig så att vi kan ta reda på vad som hänt, säger Coca-Cola Sveriges presskontakt Frida Keane.

Är det här något som hänt era burkar tidigare?

– Nej, inte mig veterligen. Det är helt omöjligt att kunna uttala sig om vad som hänt nu, men så här ska det absolut inte vara, säger Frida Keane.

Josefine uppmanar nu föräldrar att vara försiktiga. Hon menar att man kanske inte ska låta barn hantera burkar själva utan någon vuxens närvaro.

– Jag vill inte ens tänka på vad som hade hänt om mitt barn hade hållit i den, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM