”Sågs på ett kafé i Italien”

NYHETER

Alessia och Livia Schepp har varit borta i nio dagar

Foto: AFP
Italienska poliser visar upp bilderna på de försvunna flickorna.

De försvunna tvillingarna Alessia och Livia Schepp sågs i ett kafé i Italien i förra veckan.

Ägaren, Oriana Scelsi, berättar att pappan kom in och frågade om en av flickorna kunde få låna tolaetten.

Händelsen inträffade i förra veckan. I torsdags tog pappan sitt eget liv.

Foto: AFP
Försvunna Alessia och Livia.

I dag bekräftade också en fransk åklagare att 6-åringarna följde med pappan till Korsika på en färja från Marseille.

En kvinnligt vittne på färjan såg barnen leka och hörde dem gråta.

I lekrummet

Åklagaren Jacques Dallest berättade på en presskonferens att en kvinna i en hytt intill mannens "förklarat att hon hört barn gråta på kvällen och att hon strax därpå såg de små flickorna och formellt kunde identifiera en av dem", rapporterar AFP.

Senare såg kvinnan flickorna i färjans lekrum.

En äldre man ska ha sett två barn gå av färjan i Propriano på Korsika tillsammans med en vuxen – dock utan att vara säker på att det var de försvunna flickorna.

"Befarar det värsta"

Barnen skulle ha lämnats vid sin skola i Saint Sulpice i Schweiz den 31 januari och har inte kunnat spåras sedan dess. Samma dag köpte fadern en båtbiljett i Marseille i Frankrike, varpå han tre dagar senare tog livet av sig i Cerignola i Apulien.

Sedan dess har brev med de pengar som fadern tagit ut via en bankomat i Marseille anlänt från Cerignola till de anhöriga i Schweiz.

– Vi befarar det värsta. Det här oroar oss eftersom det gör att teorin inte längre håller om att han kan ha betalat någon för att ta hand om barnen, sade barnens morbror Valerio Lucidi i tisdags.

Letar i tre länder

Tvillingsystrarna försvann från sin mamma i Schweiz den 30 augusti. Deras pappa Mathias Schepp rövade bort dem i stället för att skjutsa dem till skolan som han lovat sin exfru att han skulle göra.

Den 3 februari tros han ha kastat sig framför ett tåg i italienska staden Cerignola, dit han åkt efter att först ha stannat i Marseille. I Frankrike hade han tagit ut 7 000 euro och det var där de vittnen senast såg de tre.

Poliser från Schweiz, Frankrike och Italien jobbar intensivt i jakten på flickorna.

Både sjöar, brunnar och vattendrag genomsöks noga av polisen, i synnerhet i närheten av Cerignola där pappans kropp hittades.

Inte våldsam

Den schweiziska polisen hoppas fortfarande kunna hitta flickorna vid liv.

– Enligt all information vi samlat in hittills, har pappan aldrig varit våldsam mot sin fru eller sina döttrar, så det är en väldigt besynnerlig situation, säger en talesman för polisen enligt BBC.

Tvillingarna är blonda och cirka 115 centimeter långa. Vid försvinnandet var Livia klädd i en grön t-shirt, jeans, en lila jacka och gymnastikskor av märket Adidas. Hennes syster Alessia hade på sig en röd- och vitrandig t-shirt, jeans, en brun jacka och svarta skor.