Tvingades gräva sin egen grav

I dag börjar rättegången mot skräckföräldrarna i Danmark

Den 21-åriga kvinnan våldtogs om och om igen av sin pappa. Hon tvingades äta djurspillning och ha sex med en häst.

I dag inleddes rättegången i Danmark mot de två skräckföräldrarna som misstänks ha våldfört sig på alla sina nio barn.

I fjol började ett av de mest skakande vanvårdsfall som Danmark varit med om att uppdagas.

Den svagt förståndshandikappade 21-åriga dottern kontaktade sin biologiska mamma och började berätta om den fullständiga misär som hon och hennes åtta syskon levde i på gården utanför Brönderslev på Jylland.

Ohyggliga övergrepp

Familjens nio barn, mellan två och 21 år, har mellan åren 2006-2010 utsatts för ohyggliga övergrepp av sina föräldrar – en 41-årig man och 38-årig kvinna.

Enligt åtalet har övergreppen varit så grova att barnen inte utvecklats som de ska.

Värst drabbad har den 21-åriga dottern varit som regelbundet har våldtagits av sin pappa, en 41-årig mekaniker.

Under en period tvingades flickan bo i en byggnad till det gula tegelhuset där det varken fanns lyse, värme eller vatten. Hon har också tvingats äta avföring från familjens djur.

Grävde egen grav

Flickan har också tvingats skotta snö i så tunna skor att hon förfrusit fötterna och hon har fått gräva sin egen grav.

Både hon och hennes syskon har regelbundet misshandlats med bland annat baseballträ, påkar och järnstänger. Hennes 14-åriga syster har också våldtagits flera gånger av pappan och vid ett tillfälle hällde föräldrarna kokande tomatsoppa i halsen på den åttaårige sonen.

Föräldrarna ska även ha tvingat vissa av barnen att ha samlag med varandra och utföra övergrepp på varandra.

Rättegång i dag

I dag startade den uppmärksammade rättegången i tingsrätten i Hjörring.

Den inleddes med åklagarens sakframställan och kommer att fortsätta med förhör med föräldrarna som, enligt reportrar på plats, var synligt nervösa när de leddes in i den fullsatta salen.

När fotografier inifrån skräckhuset visades inne i rättssalen vittnade de om misären. Avföring och cigarettstumpar på golven, skitiga madrasser utan sängkläder och smuts överallt.

Den 21-åriga dottern och ett av de andra barnen kommer att vittna i rättssalen men de andra barnen har på grund av sina låga åldrar spelats in på video för att slippa möta föräldrarna.

Föräldrarna nekar

Föräldrarna åtalas för grov misshandel, olaga tvång och frihetsberövande. Pappan åtalas även för sexuella övergrepp mot två av döttrarna.

– Det är en av de absolut grövsta saker jag någonsin sett eller hört talas om, har åklagare Michael Möller sammanfattat åtalet.

De båda föräldrarna nekade i dag när rättegången inleddes till brott.

Brönderslevs kommun har mottagit hård kritik för att de inte såg hur illa ställt det var med familjen. Barnen levde i avföring och fullständig misär. Men det hela har sagts bero på att familjen flyttat runt så mycket att det varit svårt att upptäcka.

Publisert: