15.00 presskonferens om sextortyrkällaren

Klockan tre håller polisen presskonferens

Polisen misstänker att brott ligger bakom sextortyrkällaren i ett ödehus norr om Halmstad.

I dag väntas polisen avslöja hemligheten bakom två privatpersoners upptäckt.

Det var får några veckor sedan som två privatpersoner utforskade ett ödehus i Vrangelsro utanför Halmstad.

Under en lucka i köksgolvet dolde sig en källare med kedjor och kraftiga rep spända över en smutsig madrass.

Brottsmisstanke

Där fanns också vuxenblöjor och sexredskap.

Polisen tog upptäckten på största allvar och skickade flera föremål för dna-analys hos Statens kriminaltekniska laboratorium.

– Vi misstänker brott, sa man.

Aftonbladet kunde i måndags avslöja att polisens hetaste spår i utredningen var en kontaktannons som lagt ut på ett sexforum.

"Tortyrkällare"

”Söker undergivna slynor till min tortyrkällare, för stränga uppdrag utan möjlighet till nåd. Helst från Halland”, skrev en 47-åring.

För Aftonbladet har han uppgett att han inte har någon tortyrkällare och att han bara skrev för att locka till sig någon att chatta med.

–  Jag har inget med det här att göra.

Men enligt flera, av varandra oberoende, källor har 47-åringen tidigare lagt ut bilder från källaren på sin profil på sexsidan.

– Det var en bild exakt från det här stället, det är jag helt hundra på. Jag känner igen den svarta lådan i taket, säger en av dem som besökt 47-åringens profil, och reagerade på bilderna.

Polisen håller presskonferens klockan 15.00. Aftonbladet bevakar direkt. Chefen för grova brott-avdelningen i Halland, Lars Hamrén, och länskriminalens chef Rolf Andersson, kommer att medverka.

Publisert: