Man ihjälskjuten på tågstation i södra Stockholm

Skjutning vid Älvsjö pendeltågstation

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Den unge mannen sköts ihjäl med flera skott vid spärrarna på pendeltågsstationen i Älvsjö.

Mördaren ska ha haft rånarluva och flydde springande efter skottlossningen.

Samtidigt har polisen fått vittnesmål om en mystisk lång man utanför Willys intill stationen, enligt uppgift till Aftonbladet.

Polisen larmades om skottlossningen klockan 17.10 på lördagseftermiddagen. Den skjutne mannen togs först omhand av ordningsvakter som också rapporterade att en eller flera gärningsmän flytt från platsen.

Den döde mannen är enligt uppgift till Aftonbladet 20 år gammal. Han träffades av flera skott och konstaterades död på plats. Hans anhöriga är underrättade, uppger polisen på sin hemsida.

Vittnen har berättat att de såg en mystisk man utanför Willys i närheten av Älvsjö station.
Foto: ANDREAS BARDELL
Vittnen har berättat att de såg en mystisk man utanför Willys i närheten av Älvsjö station.

Polisen har inlett en förundersökning om mord, men ingen är gripen. Flera vittnen har förhörts och polisen går även igenom material från övervakningskameror.

– Bildanalysgruppen jobbar på, jag vet inte hur det går, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Hon vill inte kommentera om någon anhållits i sin frånvaro efter mordet.

– Vi har inga gripna, det är det vi kommenterar för att inte försena eller försvåra utredningen.

Sköts vid spärrarna

Enligt uppgift till Aftonbladet sköts 20-åringen ihjäl vid spärrarna på stationen. Flera vittnen såg gärningsmannen som sköt ett antal skott för att sedan lämna platsen springandes.

Ett vittne som TT talat med fick tillsammans med flera andra personer ta skydd inne på Pressbyråns lager i tumultet efter skottlossningen.

– Det var sju–åtta skott. Det smällde många gånger. Han som sköt hade gympabrallor och rånarluva på sig. Och han fortsatte att skjuta när den andre killen låg ner. Flera skott, säger vittnet.

Mystisk man utanför Willys

Samtidigt har polisen, enligt Aftonbladets uppgiftslämnare, fått vittnesmål om en mystisk man i 20-årsåldern som sågs utanför matvaruaffären Willys bredvid Älvsjö station.

Mannen beskrivs som lång och var klädd i svart glansig jacka och mörka jeans. Ett vittne som gick in på Willys för att handla såg honom först utanför butiken. Sedan, på vägen ut, hörde vittnet skottlossningen och såg samma man springa iväg medan han tittade sig nervöst omkring.

Towe Hägg vill inte kommentera uppgifterna.

– Vi är fortfarande i insamlingsfasen. Jag har inte kännedom i detalj om vad som kommit fram, säger hon.

Kan det vara flera gärningsmän, till exempel att skytten hade medhjälpare på plats?

– Vi har inte låst oss vid något och jobbar brett.

Många besökare från Båtmässan hamnade mitt i dramatiken efter skottlossningen. Älvsjö station stängdes av medan polisens tekniker undersökte brottsplatsen. Den var avspärrad ändå till klockan 23.34 då tågen åter vid tillstånd att stanna vid stationen.

1 av 6 | Foto: MARCUS ERICSSON
Stationen i Älvsjö hålls stängd efter dödsskjutningen.

Tv-mannen och dokumentärmakaren Folke Rydén, skulle precis kliva på tåget när de ropade ut i högtalarna att pendeltågstrafiken hade stoppats.

– Jag har inte sett något själv men jag har talat med med ett ögonvittne. Personen sa att en man hade skjutit en annan man. Det är båtmässan just nu, så det är jättemycket folk här, sa han efter händelsen.

Båtmässan skulle ha stängt klockan 18, men arrangörerna valde att ha öppet en timme extra.

– Säkerhetspersonalen har kontakt med polisen och fokus ligger nu på att försöka få hem besökare och personal på ett bra sätt. Vi har hela tiden haft det lugnt här inne på mässan, sa Carolina Ekman, pressansvarig vid Stockholmsmässan, timmen efter mordet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN