Uppgifter: Berusad religiös man knivskar fyra på villafest

1 av 2
NYHETER

Den djupt religiöse mannen blev full på villafesten i Avesta.

När de andra festdeltagarna bad honom sluta prata om religion blev han förbannad och drog hem, enligt uppgifter till Aftonbladet.

En stund senare kom han tillbaka – och gick till attack med kniv.

Nu är mannen i 30-årsåldern anhållen misstänkt för mordförsök.

Polisen larmades till villan strax efter tio på lördagskvällen. Fyra personer skadades när mannen gick till angrepp med kniv på den urspårade festen.

Enligt polisen var en person skuren i handen, en hade sticksår i axeln, och två var skurna i hand och ben. Alla fördes till sjukhus, men ingen fick livshotande skador.

Knivmannen greps och anhölls senare av jouråklagare misstänkt för mordförsök.

– Mannen som anhölls i natt är fortfarande frihetsberövad och brottsrubriceringen är fortfarande försök till mord. Beslut om eventuell häktning tas senast onsdag klockan tolv, säger Ann Öberg på Åklagarmyndighetens presstjänst på söndagskvällen.

Mannen i 30-årsåldern är väldigt religiös, enligt uppgifter till Aftonbladet. Han ska ha blivit berusad och börjat samtala om religion med de andra festdeltagarna.

Körde tillbaka onykter

När de tröttnade och bad honom att sluta ilsknade han till. Han uppges då ha tagit sig hem till sin bostad för att hämta en kniv, enligt Aftonbladets uppgifter.

Mannen körde tillbaka till festen onykter och gick till vild attack mot personerna i villan.

Varken polisen eller Åklagarmyndigheten kunde kommentera händelseförloppet på söndagen.

Förutom mannen i 30-årsåldern greps en man i 50-årsåldern av polisen i huset – misstänkt för våld mot tjänsteman efter att ha gjort motstånd mot polispatrullen. Den mannen är även målsägare i ärendet och har släppts på fri fot.

Dagens tre rubriker 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Avesta