Heroinliga avslöjad i Halmstad

NYHETER

HALMSTAD

En lastbilschaufför och en parkarbetare misstänks ligga bakom omfattande heroinhandel i Halmstad. Affärerna avslöjades när polisen tömde en papperskorg i ett bostadsområde där heroinet överläts.

Polisens narkotikaspanare såg sedan hur en stamkund till parkarbetaren förtvivlat sökte i papperskorgen efter paketet med narkotika. Med videokamera kunde spanarna sedan dokumentera hur parkarbetarens sambo också grävde i papperskorgen utan att finna det hon sökte, skriver Hallandsposten.

Sammanlagt åtta personer åtalades på onsdagen för delaktighet i heroinhanteringen. Lastbilschauffören är misstänkt för grovt narkotikabrott eftersom han förvarat narkotika i överlåtelsesyfte.

Parkarbetarens och hans sambos affärer antas ha varit mycket omfattande. I ett av förhören har en av de åtalade berättat att paret i stort sett varit ensamma om att leverera heroin till narkomaner i Halmstad.

Polisen påträffade drygt 20 000 kronor gömt i en madrass i parkarbetarens lägenhet. I badrummet hittades också heroin förpackat i sugrörsbitar, men det rörde sig inte om stora mängder.

TT