Valet 2010

– Jobba hårdare

Av: 

Eva Buskas

Johanna Klaasen

NYHETER

Persson till attack mot Sahlin och de rödgröna inför utfrågningen i tv

Laddar I dag står Mona Sahlin står inför en riktig ödeskväll. En bra partiledarutfrågning kan vara guld värd. En dålig kan sänka humöret hos hela partiet.
Laddar I dag står Mona Sahlin står inför en riktig ödeskväll. En bra partiledarutfrågning kan vara guld värd. En dålig kan sänka humöret hos hela partiet.

Nu pressas Mona Sahlin ytterligare inför ödesutfrågningen i tv i kväll.

I går steg företrädaren Göran Persson in i valrörelsen.

Han är inte nådig mot den kritiserade partiledaren och hennes gäng:

– De får skärpa sig och jobba hårdare, säger han till TV 4.

Ger hård kritik Förre partiledaren och statsministern Göran Persson är starkt kritisk till Mona Sahlin och hennes gäng. ”De får skärpa sig”, säger han.

I kväll startar SVT:s utfrågning av partiledarna. Under två veckors tid kommer de att grillas av Mats Knutson och Anna Hedenmo.

Först ut är Mona Sahlin.

Ämnesvalen och frågorna är topphemliga fram till sändningen.

Ökade trycket

Men S-ledaren är redan pressad av dåliga opinionsmätningar, förtroendekriser bland väljarna och utspel som slagit fel.

I går åkte tidigare partiledaren och statsministern Göran Persson till Nyköping för att valtala. Han gjorde inte det utsatta läget lättare för Mona Sahlin.

Han tycker att de rödgröna inte gjort tillräckligt för att möta Fredrik Reinfeldt och de andra i alliansen.

– De får skärpa sig och jobba hårdare, säger Göran Persson till TV 4.

Han menar att oppositionen tagit ut i segern i förskott – och nu får betala för det.

– Det kanske var så att man ganska länge trodde att man hade det här som i en liten ask – men så är det inte, säger Göran Persson.

– De borgerliga har sina sympatisörer mobiliserade men jag tror att väldigt många av de socialdemokratiska väljarna ligger på sofflocket. De måste upp nu, annars får de fyra år till av högerpolitik och det är inte bra för Sverige.

Står inför ett ödesval

Han kritiserar även den hårda blockpolariseringen.

– Jag tillhör ju dem som tycker att det är trist, därför att det finns mycket som förenar, som går över blocken, och det finns väldigt mycket som vi riskerar om vi driver blockpolitiken för hårt, säger Göran Persson till TV 4.

Men Mona Sahlin kommer göra allt för att övertyga SVT-tittarna att de står inför ett ödesval – där två helt olika ideologier slåss om makten.

– Många av de väljare som röstat på oss tidigare känner uppenbarligen att det inte är så stor skillnad. Min uppgift är att förmedla att vi vill göra skillnad. Den känslan kommer att avgöra väldigt mycket, säger hon.

Läser på det sista

Har du något du alltid gör innan en debatt eller utfrågning?

– Nej, jag behöver ett antal timmar som är helt tomma, så man verkligen kommer i stämning och läser på det där sista. Och så ska jag gå till frissan, det är också bra för att känna sig taggad.

Hur vet man om det gått bra eller dåligt efteråt?

– Man känner själv om man fått ut det budskap man ville. Sen är det många som ringer. Om telefonen är tyst efter en debatt eller utfrågning – då blir man orolig.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Valet 2010

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2010