Nyheter

Häktad för Malmömord

Av: 

Josefine Hökerberg

NYHETER

En 27-årig gängledare har häktats misstänkt för att ha skjutit ihjäl en 26-årig man på Stortorget i Malmö i slutet av januari.

När mannen leddes in i rättssalen log han och blinkade till sina vänner och anhöriga.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Den tragiska händelsen ägde rum på Stortorget i Malmö natten till den 31 januari i år. 26-åringen och en kamrat stod och väntade på skjuts hem när någon plötsligt öppnade eld mot dem. 26-åringen avled morgonen därpå.

Gängledaren log i rätten

27-åringen, utpekad gängledare i Malmö, anhölls i torsdags och häktades i Malmö tingsrätt i morse - på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat 26-åringen. Säkerhetspådraget var stort. Flera beväpnade poliser var på plats utanför häktningssalen. När 27-åringen leddes in i salen log han och blinkade till sina anhöriga och vänner, skriver Sydsvenskans reporter som var på plats.

Sannolika skäl misstänkt för mord

Åklagare Bo Albrektsson ville att 27-åringen även skulle häktas misstänkt för mordförsök mot 26-åringens vän som lyckades fly undan skottsalvorna. Men tingsrätten tyckte inte bevisningen räckte.

Ytterligare en gärningsman

Samma vän pekade i förra veckan ut 27-åringen som mördare och uppgav samtidigt att det finns en till gärningsman. Den andre mannen har anhållits i sin frånvaro men är fortfarande på fri fot.

– Vi vet inte var han finns, säger Bo Albrektsson till Sydsvenskan.

27-åringen förnekar brott och hävdar att han inte var på plats den aktuella natten.

Hämd för mord på lillebror

Ett möjligt motiv till varför 27-åringen skulle velat mörda 26-åringen kan vara att han ville hämnas mordet på sin lillebror i somras. I förra veckan ställdes en ung man, kopplad till ett rivaliserande gäng, inför rätta för mordet. 26-åringen som skjöts ihjäl på Stortorget i Malmö var storebror till frontfiguren i det rivaliserande gänget.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert: