Dödstalen i Haiti stiger

avCarina Bergfeldt

Antalet döda i jordbävningskatastrofen är nu uppe i 212 000

Foto: AP
212 000 DÖDA Här får barn som drabbats av jordbävningskatastrofen nödproviant av amerikanska fallskärmssoldater. Totalt är antalet döda i katastrofen nu över 200 000.

Skalvet på Haiti var än värre än vad som befarats.

Dödssiffran har nu överstigit 200 000.

– Den senaste siffran jag fått från räddningstjänsten är 212 000 döda, säger landets premiärminister, Jean-Max Bellerive till CNN.

En miljon har blivit hemlösa.

300 000 människor har skadats.

Och 212 000 människor har dött.

Stiger ytterligare

Jordskalvet i Haiti har resulterat i ett närmast omätbart antal offer.

– Vi har mer än 200 000 döda. Den senaste siffran jag fått från räddningstjänsten är 212 000 döda som samlats ihop på gatorna och andra platser, sade landets premiärminister Jean-Max Bellerive till CNN i Haitis ödelagda huvudstad Port-au-Prince under fredagsmorgonen.

Bellerive fruktar att siffran, som redan är den högsta som registrerats efter en naturkatastrof i Amerika, troligen kommer att stiga "lite till" i takt med att räddningsarbetare gräver fram kroppar där rivningen försenats av sökandet efter överlevande.

Två miljoner hemlösa

Jean-Max Bellerive konstaterade också att antalet skadade och hemlösa i Haiti var än större än de officiella siffrorna, då landet redan innan jordbävningen var så drabbat.

– Men till dem måste man lägga det antal människor som redan var hemlösa före januarihändelsen. Så vi har omkring två miljoner människor på gatorna nu, sade Bellerive till CNN.