Nyheter

Dödstalen i Haiti stiger

Av: 

Carina Bergfeldt

NYHETER

Antalet döda i jordbävningskatastrofen är nu uppe i 212 000

212 000 DÖDA Här får barn som drabbats av jordbävningskatastrofen nödproviant av amerikanska fallskärmssoldater. Totalt är antalet döda i katastrofen nu över 200 000.
212 000 DÖDA Här får barn som drabbats av jordbävningskatastrofen nödproviant av amerikanska fallskärmssoldater. Totalt är antalet döda i katastrofen nu över 200 000.

Skalvet på Haiti var än värre än vad som befarats.

Dödssiffran har nu överstigit 200 000.

– Den senaste siffran jag fått från räddningstjänsten är 212 000 döda, säger landets premiärminister, Jean-Max Bellerive till CNN.

En miljon har blivit hemlösa.

300 000 människor har skadats.

Och 212 000 människor har dött.

Stiger ytterligare

Jordskalvet i Haiti har resulterat i ett närmast omätbart antal offer.

– Vi har mer än 200 000 döda. Den senaste siffran jag fått från räddningstjänsten är 212 000 döda som samlats ihop på gatorna och andra platser, sade landets premiärminister Jean-Max Bellerive till CNN i Haitis ödelagda huvudstad Port-au-Prince under fredagsmorgonen.

Bellerive fruktar att siffran, som redan är den högsta som registrerats efter en naturkatastrof i Amerika, troligen kommer att stiga "lite till" i takt med att räddningsarbetare gräver fram kroppar där rivningen försenats av sökandet efter överlevande.

Två miljoner hemlösa

Jean-Max Bellerive konstaterade också att antalet skadade och hemlösa i Haiti var än större än de officiella siffrorna, då landet redan innan jordbävningen var så drabbat.

– Men till dem måste man lägga det antal människor som redan var hemlösa före januarihändelsen. Så vi har omkring två miljoner människor på gatorna nu, sade Bellerive till CNN.

ANNONS

Stoppa myggen! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel! VINNARE av Aftonbladets test av bästa myggmedel 2022!

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert: