Har loppis – för att ha råd med sin egen begravning

När David Dunkleberger och Ed Sheets fick höra att 66-årige Willie Davis sålde sina saker för att ha råd med sin begravning bestämde de sig för att göra något, skriver lokala tv-stationen WJAC.

66-årige Willie Davis, från Pennsylvania i USA, har hudcancer. Han har haft loppis för att kunna betala för sin begravning. Det den forne veteranen, som jobbat för marinkåren, inte visste var att hans loppis skulle leda honom till två främlingar som skulle förändra hans liv.

De två främlingarna, som heter David Dunkleberger och Ed Sheets, gick förbi Willie Davis loppis i början på augusti. 

– Efter att gått igenom loppisen så köpte vi några saker, säger David.

När de skulle betala så bad Willie dem att sprida ordet om att han samlade in pengar till en begravning. När de frågade vilken förklarade han att det var sin egen.

– Vi trodde att vi hade det tufft och att vi går igenom jobbiga saker men tänk dig att att oroa dig över att du måste få in pengar innan du dör, så att du kan begravas med dina föräldrar, säger David.

Med detta i åtanke bestämde sig David och Ed för att hjälpa honom. De skapade en insamling som nu är uppe i över 500 000 kronor.

– När jag fick höra hans historia krossade det mitt hjärta. Så vi bestämde att göra hans liv lite lättare, säger Ed till lokala tv-stationen WJAC och fortsätter:

– Han har gjort mycket för vårt land så vi ville ge tillbaka till honom, så att hans dagar blev mindre hektiska och mer fridfulla.

Willie vill begravas bredvid sin familj.
Willie vill begravas bredvid sin familj.

När Willie dör kommer de insamlade pengarna gå till begravningen hemma i Culpepper där David vill begravas intill sin familj. De pengar som blir över ska gå till andra veteraner som har det tufft.

Publisert:

LÄS VIDARE