En anhållen för mord efter skjutning i Farsta

Foto: Fredrik Persson/TT
En man hittades skadad utomhus i Farsta i södra Stockholm, efter en misstänkt skottlossning. Mannen avled senare på sjukhus.

avTT

NYHETER

En man hittades skottskadad i Farsta i södra Stockholm. Mannen avled senare på sjukhus och en person har anhållits misstänkt för mord.

Polisen fick larm från flera personer som hört höga smällar i området Larsboda strax före klockan 22 på fredagskvällen. När polisen kom till platsen hittades en man i 25-årsåldern svårt skadad och mannen avled strax efter det att han inkom till sjukhus natten mot lördagen.

En stor polisinsatts drogs igång, där polisen bland annat bedrev dörrknackning och en man greps nära platsen.

– I samband med att vi är i närområdet och söker så är det en person som vi fattar misstankar emot som grips och hämtas till förhör. Det är den personen som nu är anhållen, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

Mannen är skäligen misstänkt för mord. Polisen jobbar nu vidare med spårsäkring och vittnesförhör, och man bedriver även trygghetsarbete i området.

– I alla de här fallen så finns vi på plats i området där det har skett. Dels för att säkra bevis och dels med flera poliser för att kunna möta människors frågor och kunna skap någon typ av trygghet, säger Carina Skagerlind.

TT: Har ni några fler misstänkta?

– Inte vad jag känner till i nuläget, säger Skagerlind.