Läraren tröttnade på elevernas mobiler – skaffade smarta skåpet

1 av 2 | Foto: krem.com

avMiriam Bratt

NYHETER

Ofokuserade elever och plingande mobiler är ett problem i flera klassrum.

Men för läraren Michael Lee från amerikanska delstaten Washington är störningsmomenten ett minne blott.

– De kommer in i klassrummet och låser direkt in telefonerna, säger Michael till KREM-TV.

Läraren Michael Lee som undervisar i fotografi har länge funderat på hur han ska få eleverna att fokusera mer på undervisningen och mindre på sina telefoner.

Michael, som undervisar på Lewis and Clark High School i Spokane i den amerikanska delstaten Washington, efterforskade olika lösningar på problemet och kom till slut fram till att han behövde ett mobilskåp, som bland annat Western journal skrivit om.

Vill få barnen att fokusera

När han hittade en möbel som passade för ändamålet införde han det nya systemet: alla elever fick låsa in sina mobiler i början av hans lektioner.

– Mitt övergripande mål var att ge barnen möjlighet att engagera sig i vad de gör. Och det är ju svårt att göra när deras mobiler låter och vibrerar var femte sekund och de ville kolla vad som händer, säger läraren till KREM-TV.

Foto: krem.com

Och initativet tycks ha fungerat bra. Enligt Michael har elevernas fokus ökat och arbetena de lämnar in är av högre kvalitet. Inte ens eleverna är missnöjda med skåplösningen, som även erbjuder laddningsmöjligheter under lektionerna.

– Jag har till och med märkt att eleverna pratar mer om fotografi eftersom det helt enkelt är det som finns framför dem, i stället för att prata om vad som händer på sociala medier, säger han till tv-kanalen.

Efter lektionerna får eleverna tillbaka sina telefoner, vilket brukar vara mycket efterlängtat.

ARTIKELN HANDLAR OM