Fräck tågkupp i Indien – rånarna kom över 7 miljoner

1 av 6
NYHETER

Samtidigt som tåget rullade genom den indiska natten genomfördes en fräck rififikupp.

Genom ett litet hål i taket lyckades rånarna komma åt över sju miljoner kronor.

– Det var förmodligen så mycket de kunde bära med sig, säger en utredare.

Klockan 21.00 på måndagskvällen lämnade det 19 vagnar långa tåget staden Salem i den indiska delstaten Tamil Nadu. I en av vagnarna fanns en sändning från den indiska centralbanken – en stor mängd sedlar som skulle förstöras.

Klockan 04.00 på tisdagsmorgonen nådde tåget Chennai.

Saknades 7,2 miljoner

Vid 11-tiden på tisdagen skulle personal från centralbanken hämta sedlarna och föra dem till destruktion. Då saknades kontanter till ett värde av över 7,2 miljoner kronor.

Istället för boxar fulla med sedlar såg bankpersonalen hur solen sken in genom ett 60 gånger 60 centimeter stort hål i taket, skriver Times of India.

Nu arbetar polisen efter teorin att nå eller några under natten skurit upp tågvagnens tak och tagit så mycket pengar de orkat bära.

Polisens utredare uppger att de i nuläget inte kan säga exakt när eller var tågrånet skedde. Men en källa inom järnvägen säger till Times of India att de bakom rififikuppen verkar ha haft god kunskap om tågets schema.

– Den första delen av rutten är inte elektriskt driven så gruppen kan haft tre timmar på sig med arbetet på taket på vagnen och då klippt upp hålet, säger källan till tidningen.

Kan ha haft insider

BBC skriver att pengarna vaktats av personal i vagnarna intill den där pengarna fanns under hela den 350 kilometer långa resan mellan Salem och Channia.

– De förstod att de blivit rånade först när bankpersonalen berättade för dem om sin upptäckt, säger general Ramasubramanian till Hindustan Times.

Polisen uppger att de inte utesluter att gärningsmännen kan ha haft en insider som hjälpt dem utföra kuppen som nu kallas den ”Den stora indiska tågkuppen”.

Hittills uppges det inte finnas några spår efter rånarna.