Badälskaren Danielles pool blev sönderskuren

1 av 3
NYHETER

Danielle Engström är diagnostiserad med autism och älskar att bada.

Nu har någon förstört poolen i hans trädgård, skriver Expressen.

– Det är förkrossande för honom. Det är en jätteviktig sak i hans liv, säger Danielles assistent Carola Henriksson till Aftonbladet.

Danielle Engström, 28, bor i Essvik utanför Sundsvall. Att bada är en stor del av hans liv, men på grund av sitt funktionshinder är det svårt för honom att göra det på allmänna bad. Så fort det är fint väder badar han därför i sin pool i trädgården. Men på måndagsmorgonen upptäckte hans assistent Carola Henriksson att poolen hade blivit vandaliserad.

– Det är någon som har varit inne och skurit upp den helt enkelt, säger hon.

Enligt Sundsvalls tidning vandaliserades Danielles pool också förra året.

”Det är förkrossande”

Danielle älskar sin pool. Att den numera är sönderskuren är ett hårt slag för honom.

– Det är förkrossande för honom. Eftersom att han har funktionshinder är det inte jättelätt att ta med honom till en badstrand med massa folk. Det är svårt att förklara för honom varför någon har gjort det här.

Händelsen har polisanmälts, men kommer inte att utredas.

– Det finns en anmälan men den är direktnedlagd för att det inte finns någon information att jobba med, säger Stefan Edin, jourhavande förundersökningsledare i Västernorrland till Expressen.

”Vi är fruktansvärt arga”

Nu kommer Danielle inte kunna ägna sig åt sin största hobby på ett tag.

– Vi måste försöka hitta en ny pool. Det går förhoppningsvis på försäkringen men det är dyrt med självrisken, säger Carola Henriksson.

Carola Henriksson är väldigt uppgiven över det som hänt.

– Vi är fruktansvärt arga, irriterade och ledsna över att någon har gått in på någon annans tomt och skurit sönder grejer så här. Det är jättehemskt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sundsvall