Barn allvarligt skadade i krock

1 av 2
NYHETER

Tre bilar är inblandade i en krock på riksväg 47 i Grästorp.

Enligt räddningstjänsten är det nio personer som suttit i bilarna. Flera ambulanser och en ambulanshelikopter har kallats dit.

– Åtta personer, varav två barn, har förts till olika sjukhus i regionen, säger Marianne Berggren, kommunikatör vid Västra Götalandsregionen.

En av barnen, en pojke, har livshotande skador.

Larmet om olyckan på riksväg 47 i höjd med Ulvåker i Grästorps kommun kom vid 15-tiden på lördagen. Ett antal ambulanser och ambulanshelikopter kallades till olycksplatsen.

Enligt räddningstjänsten, som är på plats med två enheter, är det tre bilar inblandade i olyckan.

– Det är tre bilar inblandade och två som har krockat rejält. Det är nio personer inblandade och det är troligt att merparten kommer att föras till sjukhus, säger Per-Gunnar Freij, styrkeledare vid Räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Flera till sjukhus

Åtta av de nio inblandade personerna har förts till sjukhus. Två av dem är barn.

Flera av de skadade fördes till Norra Älvsborgs Länssjukhus.

– En fyra-årig pojke har livshotande skador och en åtta-årig flicka är allvarligt skadad, men läget är stabilt för henne, säger Marianne Berggren, kommunikatör vid Västra Götalandsregionen.

Dessutom har en man med lindriga skador och en kvinna som enligt Marianne Berggren inte har livshotande skador förts till NÄL

– Mer uppgifter har jag inte i nuläget, säger hon.

Till Sahlgrenska har en 35-årig kvinna kommit in som är allvarligt skadad, men inte livshotande.

Sjukhuset i Lidköping tog emot en man och en kvinna med ”obetydliga skador”, samt en kvinna där det inte finns några uppgifter om skadeläget än.

Orsaken till olyckan är oklar.

Vägen är helt avspärrad under räddnings- och bärgningsarbetet. Polisen leder om trafiken via länsväg 189 mot Nossebro för bilister norrifrån.

■ ■Texten uppdateras.