11-åriga Tuvalies söta mejl till polisen

NYHETER

Tuvalie, 11, fick en reflex av polisen när hennes mamma stoppades för kortkörning.

Men hon slarvade bort den.

Då skrev hon ett mejl till polisen och frågade när de ska ha nästa kontroll.

Det är polisen i Uppsala län som har delat med sig av den söta historien på sin Facebooksida. De har publicerat mejlet de fick från Tuvalie, 11.

Hej Polisen! Jag heter Tuvalie och är 11 år. För några år sedan var jag ute och åkte bil med min mamma i Österbybruk. Jag var väldigt kissnödig och då körde mamma lite för fort”, börjar mejlet.

”Hade kunnat köpa 350 reflexer”

Sedan skriver Tuvalie att polisen stannade hennes mamma. Medan den ena polisen pratade med mamman fick Tuvalie en reflex som var formad som en polisbil av den andra. Tuvalie visade glatt upp reflexen för sin mamma, som inte var lika imponerad.

Mamma sa då att om hon inte behövt betala mer än 2000 kr till polisen så hade hon kunnat köpa 350 reflexer till mig”, skriver Tuvalie.

”Ta med er reflexer”

Hon avslutar brevet med att berätta att hon nyligen upptäckte att reflexen var borta när hon var på promenad med sin mamma.

Därför skulle jag vilja veta vart och när ni ska ha nästa fortkörningskontroll så jag kan lura mamma i fällan? Obs. ta med er reflexer. Vänliga hälsningar Tuvalie”, skriver hon.

Och Uppsalapolisen hör bön.

Så klart att Tuvalie ska få en ny reflex utan att lura mamma. Den kommer med posten!”, skriver de på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM