Vandrar till Spanien – för att samla in pengar till ungdomar

NYHETER

”Jag hade det inte så lätt själv som ung”

1 av 2 | Foto: Privat
Viktor med sin packning och sina vandringskängor.

Viktor Jinnevång, 26, ska vandra från sitt hem i Norrköping till Fisterra i norra Spanien. Vandringen gör han för att samla in pengar till ungdomar som kanske inte alltid haft en spikrak väg i livet, skriver Expressen.

Vandringen, som börjar utanför dörren i Norrköping och mäter 300 mil, beräknas ta cirka fem månader. Vandringen går från Norrköping till Malmö och därifrån vidare ned genom Danmark, Tyskland och Frankrike för att slutligen nå målet Fisterra i nordvästra Spanien.

Samlar in pengar till ungdomar

Viktor har gått två vandringar tidigare och det var på hans senaste vandring som idén till den långa vandringen han nu ska ge sig ut på som idén föddes. Men vandringen görs inte bara för egen räkning.

– Jag träffade mycket folk under min senaste vandring och blev inspirerad så jag tänker att ”det där ska jag göra innan jag går i pension”. När jag höll på att planera insåg jag att ville göra något bra också. Here4U är ett initiativ som finns på skolor i Västerås. Det är ungdomar som hjälper ungdomar. De jobbar mot mobbning, droger och för att ungdomar ska få bra värderingar, säger Viktor till Aftonbladet.

”Hade det inte så lätt som ung”

Here4u hjälper alla ungdomar som vill vara med och förändra sin, och andras, framtid och för Viktor var de till stor hjälp när han själv var ung.

– Jag hade det inte så lätt som ung, det var en trasslig uppväxt så jag fick hjälp av dem. Men de hjälper alla ungdomar som vill engagera sig.

Bara med sig två par skor

Med sig på resan har Viktor en stor ryggsäck utrustad för att klara sig utomhus men han planerar att bo hos människor han träffar längs vägen. Vad skor beträffar så har han bara med sig ett par kängor och ett par sandaler.

– Det är rätt rejäla kängor och nu har jag sulat om dem så enligt mina beräkningar bör de räcka. Men annars får jag väl köpa ett par längs vägen.

Det går att följa Viktors vandring både via hans Facebooksida och Instagram.