Clintons ekonomiplan: Plocka in maken Bill

NYHETER

Hillary Clinton härmhånar Donald Trump för miljardärens brist på raka politiska besked.

Samtidigt avslöjar hon sin plan för en blomstrande ekonomi – maken Bill.

– Han vet vad han gör, säger Clinton.

Under ett tal i Bowling Green, Kentucky, på måndagen hoppade Hillary Clinton över att ge sig på sin motståndare i tisdagens primärval. I stället gav hon republikanernas Donald Trump en känga.

På scen utförde hon sin Trump-imitation för att visa hur miljardären saknar svar på politiska frågor. I det här fallet hur han ska ordna nya jobb och stärka ekonomin.

”Ska stärka ekonomin”

– Hans svar är: ”Jag kommer skapa dem, och de kommer vara fantastiska. Jag kommer göra det, men jag tänker inte berätta vad det är jag kommer göra”, säger Clinton.

Hon passade också på att lansera ex-presidenten, tillika maken, Bill Clinton som ett ”Trumpkort” för att stärka ekonomin.

– Han kommer att ledande i att återuppliva ekonomin. För han vet hur det ska gå till, säger Clinton enligt New York Times.

Under Bill Clintons åtta år i Vita huset ska det ha skapats 22 miljoner nya jobb, uppger CNN. Och efter hans presidentskap så var fler amerikaner i arbete än någonsin tidigare under den tid statistisk har förts, det vill säga sedan slutet av andra världskriget.

Har fått erkännande

Det är också något som Bill Clinton har fått erkännande för även om kritikerna menar att det inte bara handlat om hans politik utan även om faktorer som internetexplosionen, uppger CNN. Det sägs också att de ekonomiska åtgärder han genomförde la grunden till finanskrisen som kom i slutet av 00-talet.

Hillary Clinton passade under måndagstalet också på att säga att Trumps brist på svar gör att hon har svårt att se att hans primärvalsframgångar ska upprepas i presidentvalet.

– Amerikaner tar sin presidentvalsröst på allvar. De kommer att titta på tv och säga: ”Har han fortfarande inget att säga?”, säger Clinton enligt CNN.

ARTIKELN HANDLAR OM