Poliser skjutna nära amerikansk skola

NYHETER

En 53-årig polisman sköts i närheten av Antelope Valley College i Lancaster, norr om Los Angeles, Kalifornien, på onsdagen.

Han fördes till sjukhus men avled senare till följd av sina skador, rapporterar tv-stationen KTLA 5.

Den misstänkta skytten kunde senare gripas av polis.

Skottlossningen inträffade klockan 12.35 på onsdagen, lokal tid. Enligt Mike Barraza vid Los Angeles-polisen var de initiala uppgifterna att en polisman skjutits och förts till sjukhus med okända skador, skriver KTLA 5.

Barraza uppgav senare att två polistjänstemän träffats, och att de inte ska ha tillhört samma patrull. Uppgifterna korrigerades senare och en talesperson vid polisen uppger att endast en tjänsteman sljutits.

En tjänsteman vid Los Angeles räddningstjänst bekräftade att en skottskadad person transporterats till ett närliggande sjukhus, men skadeläget var till en början oklart.

Flera polisstyrkor och ett SWAT-team skickades till platsen för skjutningen, bara några kvarter från ett camupsområde tillhörande Antelope Valley College. Strax efter det inträffade ska studenter vid högskolan ha twittrat om hur de hört skottlossningar i närheten.

Efter en intensiv jakt på skytten kunde den misstänkta gärningsmannen gripas. Den misstänkte, som fördes till sjukhus för en skottskada på överkroppen, uppges vara hemmahörande i Antelope Valley. Han var för tillfället villkorligt frigiven. Polisen letar inte efter någon annan misstänkt kopplat till skjutningen.

Något senare på onsdagen meddelades att polismannen, en 53-årig man, avlidit på sjukhus.

– Vi förlorade en modig polisinspektör i dag, sa polischefen Neal Tyler på en presskonferens.

Omständigheterna kring händelsen var även de inledningsvis mycket oklara. Enligt tv-stationen ska polismannen ha skjutits i samband med att han och en kollega ryckt ut på ett inbrottslarm.