Tredje död i jättebråk på rysk kyrkogård

NYHETER

Slogs om jobb – och blev påkörda

1 av 3 | Foto: Tass
De som skadades och dog hade blivit påkörda.

Tre människor dödades i dag på en kyrkogård i Moskva i ett bråk mellan hundratals personer. Våldsamheterna ska grunda sig i en konflikt om vem som ska jobba på kyrkogården.

De första uppgifterna om bråket kom under lördagseftermiddagen och det visade sig snart att händelsen hade kostat flera personer livet.

– Av de tio skadade har två personer avlidit. Femtio personer som deltog i bråket har gripits, sa polisens presstalesperson Sofija Chotina tidigare, enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Därefter kom siffror från samma nyhetsbyrå om att ytterligare en kropp har hittats och att dödssiffran därmed har stigit till tre personer. Antalet personer som behövt sjukhusvård är nu uppe i 26 personer, varav fyra är allvarligt skadade.

Avlossade skott

Omkring 200 människor har enligt myndigheterna deltagit i dödsbråket på kyrkogården Chovanskoje, sydväst om Moskva. Polisen ska avlossat skott för att skingra massan.

Många av de som deltog i bråket var beväpnade med skjutvapen, men inga skott avlossades. De som skadades och dog blev påkörda av personer som flytt platsen i bilar, enligt polisen.

En tvist om vem som hade rätt att jobba på kyrkogården utlöste massbråket.

ARTIKELN HANDLAR OM

Moskva

Brott