Rektorn tvingade Ali, 13, att byta t-shirt

Foto: Ali Chayne, 13 och hennes mamma Cassie Watson.
NYHETER

”Vissa är homosexuella, kom över det” stod det på Ali Chaynes, 13, t-shirt.

Rektorn tvingade henne att ta av sig den och byta till en annan tröja.

Ali Chayne, 13 är homosexuell och går på SC Lee Junior High i Texas. Nyligen köpte hon en tröja med texten ”Vissa är homosexuella, kom över det” för pengar hon hade sparat ihop genom att vara barnvakt, skriver Buzzfeed.

”Hjärtskärande ögonöppnare”

När hon kom till skolan fick hon komplimanger för t-shirten från vänner och andra elever på skolan. Men fem minuter efter att lektionen började blev hon inkallad till rektorn. Rektorn sa att t-shirten var ”för distraherande” och sa att hon inte fick gå tillbaka till klassrummet förrän hennes mamma Cassie Watson hade kommit med en ny t-shirt till henne.

Den här dagen blev en hjärtskärande ögonöppnare för min dotter”, skriver Cassie Watson på Facebook.

Köper inte förklaringen

En talesperson för skolan säger till Buzzfeed att Ali var tvungen att byta tröja därför att andra elever tyckte att den var distraherande. Men den förklaringen köper inte Alis mamma Cassie Watson.

– Jag tror att skolan har problem med budskapet på tröjan eftersom att läraren och de andra eleverna berömde henne för tröjan. Därför är det svårt för mig att tro på skolans förklaring om att flera elever skulle ha blivit störda, säger hon till Buzzfeed.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Texas

Hbtq