Spöregn – då vattnade kommunen blommorna

1 av 2
NYHETER

Claes blev rätt förvånad när han tittade ut i spöregnet. Utanför hans fönster stod kommunens bevattningsbil, skriver Eskilstuna-Kuriren.

– Jag tänkte att nu har de tappat det helt och hållet, säger han till Aftonbladet.

Claes Hamberg, som bor i Eskilstuna, fick en märklig syn när han tittade ut från sitt fönster. Utanför stod en bevattningsbil och vattnade blommorna på Nybron – i ösregnet.

Allvarligt regnet öser ner och Eskilstuna kommun skickar ut en stackare för att vattna blommorna. Nu har ja sett allt”, skriver han på sin Facebook där han även la upp en bild på personen i fråga.

– Jag tänkte att nu har de tappat det helt och hållet, det var inte så att det regnade lite utan det vräkte verkligen ned, säger han och fortsätter:

– Det kanske är en kommuntanke ”är det torsdag så ska det vattnas till varje pris”.

”Man måste vattna blommorna”

Enligt verksamhetschefen för park- och naturavdelningen på kommunen, Jonas Grek, är det inte första gången som någon noterat detta.

– Jag förstår att folk instinktivt undrar vad vi håller på med, men man måste vattna blommorna trots regnet, säger Jonas Grek till Eskilstuna-Kuriren.

Trots att de regnade så pass mycket så räckte inte vattnet hela vägen menar Jonas Grek. Detta för att krukorna på bron är för små för att samla en större mängd vatten under regn.

– När vi vattnar krukorna så häller vi i 60-70 liter vatten, och det gör vi en gång i veckan, berättar Jonas Grek.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eskilstuna