Ingen skulle komma på Williams kalas – mammans inlägg förändrade allt

NYHETER

Skrev på Facebook – då kom människor hon aldrig träffat

1 av 4 | Foto: William fick ett drömkalas – trots allt. Foto: Privat.

Renée Moén kände sig förtvivlad när alla tackade nej till att komma på hennes sons kalas. Men efter att hon själv skrivit om sin oro hörde flera personer hon aldrig träffat av sig.

– Kärleken är obeskrivlig, säger hon till Aftonbladet.

"Jag vill att våran William som blir 7 år ska få en fin födelsedag men ingen kan komma mer än min mamma, inga kompisar. William är en go glad autistisk pojke som är värd en fin födelsedag, om någon vill komma på saft, kaffe, fika. Har tyvärr bara en 12-bitars tårta så välkommen till klockan 15".

Så skrev Renée Moén från Gästrike-Hammarby på Facebook tidigt på söndagsmorgonen.

– Jag kände mig förtvivlad, jag ville att min son skulle känna sig speciell när han fyller år. Flera och flera tackade nej och jag fick panik, säger hon till Aftonbladet.

"Var som att vi känt varandra hela livet"

Hon ville egentligen bara skriva av sig, men sedan började  sms:en och telefonsamtalen trilla in, enligt  Gefle Dagblad som först uppmärksammade kalaset.

Totalt dök 13 vuxna och fem barn upp vid 15-tiden.

– Det var som att vi hade känt varandra hela livet. Det var helt fantastiskt. Jag var jättenervös för det var människor jag aldrig hade träffat, säger Renée.

Hon hade förberett sonen William, som är autistisk, på vilka som skulle komma, vad de hette och att deras föräldrar skulle vara med.

– Han härjade runt överallt och skulle visa de andra barnen alla sina saker.

”Finns fortfarande kärlek i världen”

Den nyblivna sjuåringen fick bland annat lego, en leksakshelikopter och en ny cykel.

– Han var jätteglad men jag tror också han blev ganska chockad, säger Renée.

Kalaset som först såg ut att bli ångestfylld och ledsamt blev i stället en kärlekshistoria. Mamma  Renée säger att hon återfått hoppet om mänskligheten.

– Det finns medmänsklighet och folk som bryr sig. Det finns fortfarande kärlek i världen, jag hade tappat hoppet om det. Den kärleken och den värmen vi hade igår i vårt hus igår är obeskrivlig.

ARTIKELN HANDLAR OM