Man död – utsatt för ”grovt våldsbrott”

1 av 7
NYHETER

En person har gripits och anhållits på sannolika skäl misstänkt för att ha dödat en man i ett knivdåd i Tullinge, söder om Stockholm.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska mannen ha skurits i halsen.

– Det har skett ett grovt våldsbrott, vi kan inte säga mycket mer i nuläget, säger Anders Mattsson vid Stockholmspolisen.

Tipsa | Aftonbladet

Vid 12.27 larmades polisen till ett serviceboende i Tullinge efter att en man hittats svårt knivskadad. Enligt polisen är mannen inte identifierad och har utsatts för ett grovt våldsbrott.

Vid 15.20 skrev polisen på sin hemsida att mannen avlidit.

– Vi har inlett en förundersökning om mord, säger Benita Nilsson, informationsansvarig på Södertörnspolisen.

Vid 16.30, efter en större polisinsats, kunde polisen bekräfta att en person gripits, misstänkt för att ha dödat mannen.

– Gripandet skedde i närområdet, säger Benita Nilsson.

Förhör vittnen

Enligt uppgift till Aftonbladet har den skadade mannen blivit skuren i halsen. En boende i området säger att räddningstjänsten först arbetade på platsen en längre tid innan ambulanshelikoptern förde i väg den skadade mannen.

Vid 13.30, en timme efter dådet, var mannen död, enligt polisen.

– En granne som gav hjärt-lungräddning till den skadade berättar att han blivit skuren i halsen, säger en boende i området.

Som berättar att mannen hittades svårt skadad i en trappuppgång.

– Vi som bor här är väldigt skärrade, vi har våra barn som är här ute och leker på gården. Det känns obehagligt.

Polisen vill inte berätta hur mannen dött men bekräftar att han hittats på platsen med svåra knivskador. De jobbar nu med att förhöra vittnen på plats. Tekniker är på plats och ett större område har spärrats av.