Jag ska måla hela världen lila mamma

NYHETER

Nej, det var inte tant gredelin som vinkade till folket på kungliga slottet.

Kronprinsessan Victoria log i kapp med sin lila dotter Estelle på sin namnsdag.

– Det var väldigt fint med mor och dotter i matchande kappor, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Lila var färgen för dagen när kronprinsessan Victoria firades traditionsenligt på det kungliga slottets inre borggård på Victoriadagen.

I matchande lila kappor vinkade Victoria och prinsessan Estelle till de hundratals vuxna och barn som kommit för att gratulera.

Hon uppvaktades med en hyllningskonsert av Arméns musikkår. Den avslutades med ett fyrfaldigt leve, följt av Victoriafanfaren då kronprinsessan fick ta emot mängder med blommor.

– Kronprinsessan var överväldigad att det var så många som tagit sig tid att komma till slottet på inre borggården och att det var så många fina buketter. Hon är djupt tacksam och glad, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Stal showen

Med mössan neddragen till ögonen log prinsessan Estelle och vinkade till de som kommit för att fira hennes mamma.

När musikkåren spelat "Does your mother know" och "Med en enkel tulipan" applåderade Estelle och viskade i mamma Victorias öra.

– Det är en härlig fin kontakt mellan mor och dotter och det är klart att det är roligt att få var med mamma så mycket som möjligt, säger Margareta Thorgren.

I över en halvtimme gick Victoria längs borggården för att prata med de som kommit för att fira.

"Utstrålar trygghet"

Estelle som fyllde 3 år den 23 februari ser bekväm ut i offentligheten. Margareta Thorgren säger att hennes föräldrar Victoria och Daniel lyckats skapa en trygghet kring henne.

– Prinsessan Estelle utstrålar en inre trygghet. Har man det så trivs man och klarar många olika situationer, säger Margareta Thorgren.

Men i dag såg Estelle inte ut att vilja ta emot några blommor. Hon lekte på borggården i stället.

Prins Daniel deltog inte i firandet utan uppgavs vara upptagen på annat håll.