Reinfeldt lanserar egen hemsida - och öppnar för att bli rådgivare

Den förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) tar nästa steg i sin nya karriär.

Nu lanserar han en egen hemsida – och öppnar för att ta uppdrag som rådgivare.

– Jag har många års erfarenhet av att leda människor under förändring. Jag hoppas lite längre fram få nytta av de erfarenheterna, säger Reinfeldt.

Den 10 januari tog Fredrik Reinfeldt adjö av politiken när han på Moderaternas extrastämma höll sitt sista tal som partiledare. Efter att Anna Kinberg Batra kort därefter valdes till hans efterträdare innebar det att en 25 år lång politisk karriär hade nått vägs ände.

Efter åtta år som statsminister och nästan tolv som partiledare har Reinfeldt sagt att han vill vara fortsatt verksam i samhällsdebatten, men på andra sätt än tidigare.

Han har också konsekvent undvikit att blanda sig i dagspolitiken, både under höstens regeringskris och perioden efter den decemberöverenskommelse som rörde upp mycket känslor i hans parti.

Skriver bok – och lanserar hemsida

Sedan tidigare är det också känt att han skriver en bok om sin politiska gärning. Den är planerad att komma ut i höst på Albert Bonniers Förlag. Dessutom har den förre M-ledaren hållit flera föreläsningar, bland annat på norska näringslivsorganisationen NHO:s årskonferens.

I dag lanserade Reinfeldt dessutom sin egna hemsida - fredrikreinfeldt.se - där han berättar mer om vad han nu tänkt att syssla med. Förutom att hålla föreläsningar står det också klart att han kommer att arbeta med rådgivning.

Aftonbladet fick en mejlintervju med Reinfeldt där han berättar mer om den nya sajten och sin framtid. Han berättar att hemsidan var ett sätt att återigen bli kontaktbar.

– När jag nu lämnat mina uppdrag i regeringskansliet, riksdagen och Moderaterna är det viktigt att folk kan nå fram till mig även under mitt år av omställning. Jag vill fortsätta arbeta med samhällsfrågor som berör mig. Jag tycker det är viktigt att betona hur aktiv jag har varit och önskar vara också framöver.

Just nu titulerar sig Fredrik Reinfeldt som en ”egen företagare under omställning” fram till i höst. Han säger att han uppskattar att föreläsa.

– Jag tycker det är ett spännande sätt att löpande utveckla min syn på samhällsproblem och utmaningar i Sverige och i världen.

Planerar att ta uppdrag som rådgivare

Dessutom planerar han alltså längre fram att ta uppdrag som rådgivare.

– Jag har många års erfarenhet av att leda människor under förändring. Jag hoppas lite längre fram få nytta av de erfarenheterna.

Just nu upptas mycket av Reinfeldts tid av att skriva på den bok hans ska ge ut i höst. Arbetet är i full gång, säger han.

– Nu har jag kommit igång och tycker det är roligt att gå igenom allt jag varit med om. Det är ett år av omställning för mig. Jag kommer framförallt att skriva, men också förbereda annat jag vill göra.

Du har ju sedan många år ett brett nätverk runt om i världen. Är det några kontakter du har behållit och kommer använda dig av?

– Jag håller kontakt med flera i världspolitiken som jag lärt känna, men utifrån att vi är tidigare kollegor som delar många erfarenheter.

Publisert: