Polisen finkammar gamla förhör

NYHETER

Har ännu inte hittat kroppen i Kalmarmordet – går igenom information från 2012

1 av 14

Kroppen till en 63-årig man utanför Kalmar som misstänks ha mördats har ännu inte hittats.

Två 25-åriga personer, en man och en kvinna, sitter frihetsberövade på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Nu går vi igenom förhör från 2012 och sätter det i ljuset av det vi vet i dag, säger Lina Isaksson Funke, pressansvarig vid Kalmarpolisen.

Den 31 augusti 2012 försvann den 63-årige mannen spårlöst från sitt hem i Förlösa utanför Kalmar. Inledningsvis väcktes inga brottsmisstankar, eftersom pengar, pass och en väska med kläder fattades.

Tio dagar senare anmäldes försvinnandet till polisen, som i november inledde en förundersökning om dråp.

Letar fler vittnen

Nu arbetar polisen med att hitta fler vittnesmål som kan kopplas till tidigare. Dessutom försöker polisen hitta pusselbitar i material de redan har.

– Det här handlar om ett försvinnande som ligger nästan två år tillbaka i tiden. Det gjordes mycket polisarbete då och gäller att ta tillvara på det, säger Lina Isaksson Funke.

Enligt henne har de fått in en del nya tips.

– Vi vill komma i kontakt med folk som hört eller sett något kring offrets bostad 2012.

Men vilka tipsen är vill Lina Isaksson Funke inte gå in på. Inte heller vill hon prata om vilka de fynd som gjorts i bostaden är.

– De har skickats till SKL för analys, men vi har inte fått något svar ännu. Fynden stärker de vittnesuppgifter vi har hittills, säger hon.

Ingen kropp funnen

Tidigare i somras riktades misstankarna mot att en 25-årig kvinna och en lika gammal man från Kalmartrakten var inblandade i mannens försvinnande. De är båda anhöriga till mannen och sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

Båda nekar till brott. Men Aftonbladet har tidigare kunnat berätta att mannen för sökorganisationen Missing people har erkänt att han utfört mordet. Motivet ska, enligt en källa till Aftonbladet, vara ekonomisk vinning.

Mannen har fått ta emot dödshot efter häktningen, skriver lokaltidningen Östran.

”Med det här vill vi bara säga att ni inte kommer att få en lugn stund, så vårt råd är att flytta omgående”, ska ha stått i ett brev som finns hos polisen i Kalmar, tillsammans med en rad krav på mannen och hans sambo.

Trots att kroppen ännu inte hittats är polisen förhoppningsfulla.

– Vi har inga misstankar om var kroppen kan finnas, men än har vi inte gett upp hoppet, säger Lina Isaksson Funke.