Jomshof: Islam ett större hot än nazism

Han vill att 13-åringar ska kunna dömas, har sparkats som lärare på grund av sina åsikter, och anser att islam är ett "långt värre hot" än nazism.

Richard Jomshof har en rad kontroverser bakom sig, då han tillträder som Sverigedemokraternas nya partisekreterare:

Richard Jomshof och Björn Söder.
Richard Jomshof och Björn Söder.

Anser våldtäkt vara muslimskt

I fjol uttryckte han stöd för partikollegan Michael Hess som kritiserats hårt för ett Facebookinlägg om våldtäkt och islam.

– Våldtäkt är ett uttryck för islamisk kultur, sa Jomshof till Blekinge Läns Tidning.

"Islam värre än nazism"

Ett av hans stora engagemang uppger han på sin blogg vara "islamiseringen" och invandring.

I juli 2013 twittrade han:

"Nej ramadan är ingen svensk tradition. Islams vanföreställningar har lika lite i Sverige att göra som nazism och kommunism" och:

"Ni som försvarar den våldsförespråkande och antidemokratiska ideologin islam. Gör ni detsamma med nazismen och kommunismen?"

På sin blogg 2012 skriver han: "För mig är det jag ser ingen större nyhet, men jag vet att det finns många som ännu inte förstår vilken fara islam(ismen) utgör för inte bara Västvärlden, utan för hela världen, ett hot långt värre än såväl nationalsocialism som kommunism"

Varnar för invandring och "islamisering"

I en blogg hos SD-Kuriren skrev han 2009: "Inte bara Sverige utan hela Europa håller på att gräva sig egen grav och förvandlas till oigenkännlighet. Det svenska folket riskerar en mycket dyster framtid där man förpassats till att vara ett minoritetsfolk i sitt eget land".

Anser att boende i Husby är "slödder"

I samband med upploppen i Stockholmsförorten Husby 2013 twittrade han en kort kommentar: "Slödder!"

Spred nazifilm om "folkmord på vita"

2013 spred han på twitter nazistisk propaganda om att det pågår ett folkmord på vita.

Sparkad på grund av sina åsikter

Han har vid ett flertal tillfällen fått sparken från jobb som gymnasielärare i Karlskrona, Lund och Växjö, efter kraftiga reaktioner från elever som uppgett att de inte haft förtroende för honom.

Flera av hans egna elever protesterade dock mot att han fick sluta.

Svårigheterna att behålla jobb har fått Jomshof att uppfattas som en martyr.

Emot gayäktenskap

På sin SD-Kuriren-blogg skrev han 2007: "Oavsett vigselplikt eller inte, menar undertecknad och Sverigedemokraterna att äktenskapslagen inte ska ändras. Homosexuella par har redan i dag möjlighet att ingå partnerskap, vilket är fullt tillräckligt. Äktenskapet har dock alltid varit, och ska så förbli, ett förbund mellan man och kvinna".

Vill döma 13-åringar

Som nytillträdd rättspolitisk talesperson för SD ville han 2012 sänka straffåldern från 15 till 13 år. Han satt även i partistyrelsen då SD 2010 ville ha tolv år som straffmyndighetsålder.

Publisert: