Hahne vill inte kommentera uppgifterna

William Hahne utmanar den sittande ordföranden i SD:s Stockholmsdistrikt.

Enligt Aftonbladets källor rör det sig om en offensiv mot hela partitoppen - med avgående partisekreteraren Björn Söders goda minne.

– Jag vill inte kommentera lösryckta påståenden från en anonym källa, säger William Hahne.

Den 1 mars väljer Sverigedemokraterna ny ordförande i Stockholmsdistriktet. Maria Danielsson sitter just nu på posten - och beskrivs som lojal med SD:s partitopp.

I dag meddelade William Hahne, vice ordförande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, att han kommer utmana Danielsson.

Enligt Aftonbladets källor är bakgrunden en ny spricka mellan SDU och moderpartiet. Enligt källorna ska även Björn Söder ha vetat om planerna.

Men William Hahne vill inte kommentera uppgifterna.

– Det är inget som jag vill kommentera. Det är inte relevant vad jag och Björn har haft för kontakt, säger han till Aftonbladet.

Men enligt våra källor handlar det här om en offensiv mot partiledningen och en ny spricka mellan SDU och SD centralt. Är inte det intressanta saker för era väljare att veta?

– Jag vill inte kommentera lösryckta påståenden från en anonym källa.

"Liten högersväng"

Enligt Hanhe vill han kandidera till ordförande för att nuvarande ledningen i Stockholm "misskött distriktet".

– Jag har stora visioner för SD Stockholm. Dessutom finns det ett utbrett missnöje. Framförallt för att det inte är tillräckligt mycket aktivitet, att man inte profilerar partiet tillräckligt, säger han.

Hahne vill föra "en Stockholmsvänlig politik" - och bredda partiet.

– Man har misslyckats med att profilera partiet. Den enda frågan som man egentligen har lyft, som i och för sig är bra, är tiggerifrågan. Det är det enda som SD i Stockholm är förknippade med, säger han.

– Med mig som ordförande skulle det bli en liten högersväng i Stockholm. Vi måste föra en Stockholmsvänlig politik som gynnar arbetstagare och näringsliv, säger han.

Publisert: