Flera döda i attack mot regeringsbyggnad i Kabul

avAmanda Skagerström Lindau

En regeringsanläggning i Afghanistans huvudstad Kabul attackerades under julafton.

Beväpnade män sprängde en bilbomb vid byggnaden innan de gick in och tog flera personer som gisslan.

Minst 43 personer ska ha dödats i attacken, enligt landets hälsodepartement

Under julafton detonerade beväpnade män en bilbomb i anslutning till en regeringsbyggnad i Afghanistans huvudstad Kabul.

Attentatsmännen tog sig sedan in i byggnaden och en eldstrid utbröt.

– Afghanska säkerhetsstyrkor har dödat två av angriparna och har fritagit 200 anställda som stängdes in i en av byggnaderna de beväpnade männen intog, säger Nasrat Rahimi, talesperson för inrikesdepartementet enligt TT.

Rahimi uppger vidare att en polis och tre soldater dödades i attacken.

1 av 4 | Foto: AP Photo/Rahmat Gul

Minst 29 döda

Anställda hölls som gisslan under flera timmar och totalt ska minst 43 personer ha dödats av angriparna, enligt landets hälsodepartement.

Enligt en företrädare för landets inrikesdepartement ska ytterligare 20 personer ha skadats i attentatet, som slutade med att totalt fyra attentatsmän dödades.

Målen för attacken var socialdepartementet och departementet för offentliga arbeten och bomben sprängdes vid infarten till parkeringen, skriver TT.

Under förra veckan sa USA:s president Donald Trump att landets styrkor i Afghanistan ska minskas till hälften, enligt nyhetsbyrån. Beskedet har väckt oro i Kabul och många oroar sig för att beslutet kommer att skada insatserna för att avsluta det 17 år långa kriget med talibanerna, enligt AFP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kabul

AB Voice