Skottlossning i Eskilstuna – en person död

Polisen utreder mord – ingen gripen

Polisen larmades i kväll till Nyfors i Eskilstuna efter en skottlossning.

På platsen hittade man en skottskadad man, som dog på sjukhus.

– Har man gjort iakttagelser får man väldigt gärna höra av sig till polisen, säger presstalesperson Monica Bergström.

Det var klockan 19.25 som flera personer ringde polisen efter att ha hört skott avlossas i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna.

På filmer från platsen syns hur en person gör hjärt- och lungräddning på en man som ligger skadad på marken.

Dog på sjukhus

Polis var snabbt på plats och påträffade en skadad man, som uppges vara i 20-årsåldern, som fördes med ambulans till sjukhus.

– Mannen har tyvärr avlidit på sjukhus till följd av skadorna, säger Erik Terneborn, presstalesperson på polisen i region öst.

Anhöriga har underrättats och en förundersökning om mord har inletts.

– Det är fortfarande väldigt stora resurser som jobbar med detta, säger Erik Terneborn.

Ett vittne uppger för Eskilstuna-kuriren att sex personer hörts och att åtta personer setts springande från platsen.

Väldigt stora resurser

Ett större område var under torsdagsmorgonen fortfarande avspärrat på brottsplatsen och kriminaltekniker har arbetat på platsen under natten.

Vid 07-tiden på morgonen var ingen gripen.

– Avspärrningarna har krympt en aning jämfört med igår kväll, men vi kommer jobba vidare med det här på många sätt i dag. Bland annat söker vi vittnen, vi behöver prata med fler personer som har uppgifter att lämna, säger Monica Bergström vid polisens ledningscentral.

Om man gjort iakttagelser eller har upplysningar kring fallet uppmanas man höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Trafikolycka

Strax efter skottlossningen inträffade en trafikolycka i Eskilstuna. Det är i nuläget oklart om olyckan har någonting med skottlossningen att göra, men på bilder Aftonbladet tagit del av syns poliser med förstärkningsvapen på olycksplatsen.

– Det var två personbilar som krockade. En person har fått föras till sjukhus efter den olyckan, säger Erik Terneborn och tillägger att han inte har några uppgifter om att olyckan skulle ha att göra med skottlossningen.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN