20-åring häktas efter Örebromord

avTT

Publicerad:
Foto: Pavel Koubek/TT
Två personer avled efter skottlossningarna i Vivalla på tisdagskvällen.

Tingsrätten i Örebro beslutar att häkta 20-åringen som misstänks för mord efter dödsskjutningen i Vivalla.

Mannen häktas på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Under häktningsförhandlingen förnekade 20-åringen brott.

– Han förnekar brott och motsätter sig häktning och att det föreligger sannolika skäl, säger advokat Jens Högström, till SVT Nyheter Örebro.

Det var vid 22-tiden på tisdagskvällen som larmet kom om en skottlossning i Vivalla centrum. Två män i 20-årsåldern blev så allvarligt skadade att de senare avled. En tredje person, som också skottskadades, greps senare då han enligt polisen frivilligt besökt sjukvården.

Under torsdagen frihetsberövades ytterligare två personer som fortfarande sitter anhållna.

– Det var flera som var inblandade och det kommer förhöras ett antal personer till, så jag kan inte utesluta att fler grips, säger chefsåklagare Krister Peterson till Aftonbladet.

Socialförvaltningen i Örebro har gått in i stabsläge efter skjutningen, där männen dödades på öppen gata. Syftet är att kunna hjälpa de familjer som traumatiserats efter att ha bevittnat våldshandlingarna, skriver Nerikes Allehanda.

Mannen som häktats har sedan tidigare varit åtalad misstänkt för medhjälp till mord och mordförsök i Vivalla för tre år sedan, men friades då av tingsrätten. Sedan dess har grupperingarna drabbat samman i flera skjutningar, rapporterar SVT.

Publicerad: