Katten Loke rymde från veterinären – hittades svårt skadad

avClaes Olsson

NYHETER

Katten Loke smet från veterinären. När han hittades, tre veckor senare, ska han ha varit så illa däran att han fick avlivas, skriver Mitt i Järfälla.

– Det var stora sår och fullt med fluglarver, säger Helena Jonsson, volontär i Akutgruppen.

Den ideella föreningen Akutgruppen, som hjälper katter i nöd, skulle hjälpa den sjuka katten Loke. De tog honom till en veterinär i norra Stockholm men där ska han ha rymt.

– Veterinären fick veta att katten var sjuk och behövde sättas i klämbur. Ändå hade hon den lös i rummet, säger Helena Jonsson, Akutgruppen.

1 av 4

Letat i tre veckor

Loke smet i början av juni och i tre veckors tid har Helena och flera andra letat intensivt. De har lockat med mat och sökt med hund, utan resultat. Häromdagen fick de tips av en man som sett Loke och åkte dit med håv och transportbur.

– De lyckades få in katten, han var så dålig att han bara låg ned. Det var stora sår och fullt med fluglarver, säger Helena Jonsson.

Helena menar att Lokes ben var bakbundna när han hittades. Något som den utpekade veterinären nekar till.

”Mår illa”

Loke var så skadad att han fick avlivas. Nu har veterinärkliniken anmälts till Länsstyrelsen och Loke ska obduceras. Helena menar att veterinären varit oaktsam som låtit honom gå fritt och haft öppna dörrar.

– Jag tycker att det är fruktansvärt, jag mår illa bara jag tänker på det.

Veterinären menar att det inte var hon som band Loke.

– Han rymde. Men det har inte hänt att han var bunden. Han skulle då inte kunnat springa så fort från kliniken ut genom butiken och ut i skogen, säger veterinären till Mitt i Järfälla.

Djurplågeri – så säger lagen 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM

Katter

Husdjur