Nyheter

Babyn kom inte med till dopet

NYHETER

Familjen åkte i två bilar till kyrkan babyn blev kvar hemma

Familjen kom till kyrkan för att döpa sin fyra månader gamla dotter.

Det var bara en hake.

I brådskan hade de glömt flickan hemma.

Händelsen som inträffade i Norge i går påminner starkt om den osannolika filmen ”Ensam hemma” med Maculay Culkin där en liten pojke lämnas ensam i familjens hus när de åker på semester.

Åkte i två bilar

Skillnaden är att när pappa Henry Nyvoll och mamma Solveig, packade in sig själva och släkten för att åka till kyrkan i Nordtroms i går förmiddag och glömde fyra månader gamla dottern Elisabeth hemma, så var det på riktigt.

När föräldrarna, syskon, mor- och farföräldrar och farbröder klev ur de två bilarna utanför kyrkan upptäcktes att något saknades:

– När vi klev ur bilen började alla fråga, var är Elisabeth? Alla var helt säkra på att hon hade åkt i den andra bilen, säger Solveig Nyvoll till VG.

Alla, speciellt barnets mamma , blev mycket skärrade när missödet upptäcktes.

– Jag kände verkligen moderskänslorna svalla. Jag tänkte: var i himmelens namn är ungen min och hur är det med henne?, säger Solveig Nyvoll.

Halv timmes körning

Flickans pappa tog tag i situationen och körde den halvtimmeslånga vägen hem till familjens hus i Oksfjord. Där hämtade han den kvarglömda flickan och hann precis lagom tillbaka till kyrkan för att prästen skulle hinna genomföra det planerade dopet i slutet av gudstjänsten, skriver VG.

Sov lugnt i bilbarnstol

När Henry kom för att hämta sin dotter låg Elisabeth och sov lugnt i sin bilbarnstol, klädd i dopklänning, i ett av rummen i villan.

Föräldrarna kände efteråt stor skuld för att de kunnat glömma sin dotter, trots att hon var välbehållen och förklarar glömskan med att söndagsmorgonen var ovanligt rörig för familjen Nyvoll.

Far- och morföräldrar, tanter och farbröder, mamma, pappa och familjens fyra barn skulle alla göra sig i ordning samtidigt. Familjen har tre barn sedan tidigare på 2, 3 och fem år. Klockan 10 skulle alla åka till kyrkan. Innan Solveig Nyvoll skulle byta om ammade hon Elisabeth och gav henne sedan till en faster som lade den sovande flickan i en bilbarnstol och ställde den ute i korridoren. Någon tyckte att flickan skulle få sova mer i lugn och ro och ställde in henne i ett av rummen. Där sov hon i lugn och ro och avskildhet.

Ingen reagerade

För avskilt skulle det visa sig.

Inte ens när de två bilarna stannade för att hämta upp mat och kakor till festen reagerade någon på att flickan var kvar i huset. Man var säker på att en av tanterna hade tagit flickan och släktingarna i den andra bilen trodde att hon var i tryggt förvar hos sin mamma.

- Det var inte stress som var orsaken till att vi glömde henne, det var ett missförstånd. Det här är ju sådant som inte ska få hända, säger Solveig Nyvoll.

Annika Sohlander

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till rean

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter