Bomben i Trump-boken: ”Ivanka vill bli president”

NYHETER

Donald Trump var redo för en förlust i presidentvalet 2016 – som han såg som en seger.

Och dottern Ivanka ska vilja ta över som USA:s högste befälhavare.

Allt enligt författaren Michael Wolffs kommande bok om miljardären i Vita huset.

Foto: Evan Vucci / AP TT NYHETSBYR N
Ivanka Trump.

Boken ”Fire and Fury: Inside the Trump White House” av Michael Wolff släpps 9 januari efter att förlaget tidigarelagt publiceringen på grund av det enorma intresset.

Och skälen till förhandsintresset är bland annat utdragen som orsakat storbråk mellan president Donald Trump och hans tidigare högra hand, Steve Bannon.

Men i förhandstittarna finns ytterligare bombnedslag till påståenden som Wolff ska ha fått fram genom att intervjua hundratals Vita huset-medarbetare och personer i Trumps närhet.

Ställt in sig på att förlora

Bland annat uppger Wolff att Donald Trump hade ställt in sig på att förlora presidentvalet 2016. Och att han ansåg att det inte gjorde någonting, för oavsett var valrörelsen en seger för honom personligen.

Michael Wolff skriver också i boken att Donald inte är den enda i familjen Trump med ambitioner att styra USA. Även dottern Ivanka ska ha förberett sig för att flytta in i Vita huset som landets överbefälhavare.

Enligt Wolff ska hon och maken ha planer på att genomföra en valkampanj:

”Den första kvinnliga presidenten skulle inte vara Hillary Clinton, det skulle bli Ivanka Trump, var idéen Ivanka underhöll”, skriver Wolff.

Ivanka nämns också som ”visselblåsare” gällande presidents frisyr, det ska enligt henne vara en överkamning som kräver stora insatser med kam och hårsprej, uppger Wolff enligt bland annat Politico.

Rädd för förgiftning

Dessutom säger sig Michael Wolff ha svar på varför presidenten äter kopiösa mängder Mcdonalds-mat – han är rädd att bli förgiftad.

På snabbmatskedjans restauranger ”vet ingen att han är på väg och all mat är gjord på förhand och säker” ska vara Trumps logik, enligt Wolff.

Vita husets-talesperson Sarah Huckabee Sanders kommenterade under onsdagen utdragen ur boken efter det heta bråket som uppstått mellan Trump och Steve Bannon:

– Boken är full av falska och vilseledande berättelser från individer som inte har någon tillgång eller något inflytande i Vita huset, sa hon.

Här är Trumps år i siffror 00:51
ARTIKELN HANDLAR OM