Balle Dalle en spelare värd att hålla koll på

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är väl klart att man älskar alla spelarna i sitt favoritlag, åtminstone så länge som de är kvar i klubben. Sedan kan de bli svikare eller proffshjältar. Vissa spelare lyckas dock behålla sina tidigare fans kärlek trots att de spelar i en konkurrerande klubb – jag tänker på bilderna i Fotbollskväll av Stefan Rehn i samspråk med Blåvitt-supportrar.

Och det är väl också klart att vissa spelare i laget åtnjuter fansens kärlek lite mer än de andra, vilket framkommit i Sportbladets nätundersökningar tidigare i somras. Getingklackens egen kelgris är Johan Lind, högerbacken, och inget ont om denne kämpe men min personliga favorit är hans kollega på vänsterkanten – Henrik Dahl.

Det var ingen omedelbar kärlek, för Dalle är inte en sån spelartyp att han självklart sticker ut. Men jag upptäckte så småningom att jag njöt av att se hans löpningar i vänsterkorridoren och samspelet med Patric Karlsson och att jag älskade hans temperament. Det vittnade om stort engagemang och stort hjärta.

Temperamentet har lugnat sig men viljan finns kvar. Dalle kämpar hela matchen igenom, hänger aldrig med huvudet. Hjärtat visar han när han hälsar oss supportrar med applåder och när han manar på oss att hålla sången igång på läktaren. Utflykterna från backpositionen är numera ofta soloräder längre in i banan. Med elegans driver han bollen framåt och det finns inte mycket annat jag önskar mig hellre än att han ska få sätta dit en boll – i så fall hans andra allsvenska mål.

Så håll koll på nummer sju. Ni kommer att få se läckra brytningar varvade med tunnlar och andra finter som bara väntar på att njutas av.

Och kom ihåg namnet – Henrik Dahl.

Vår egen Balle Dalle.

Lisa Gröön , Getingarna

Publicerad: