Trump: Jag är ett väldigt stabilt geni

NYHETER

Donald Trump pressas av skandalboken och anklagelser om att han är psykiskt instabil.

Nu slår han tillbaka – i ett känslosamt försvarstal på Twitter.

”Faktiskt, under hela mitt liv, har mina två största tillgångar varit psykisk stabilitet och att vara, typ, riktigt smart”, skriver presidenten.

Foto: JIM WATSON / AFP

Journalisten Michael Wolff, författare till den omdiskuterade boken ”Fire and Fury”, påstår i en intervju med NBC att många Vita huset-medarbetare beskriver Donald Trump som ”korkad, en idiot”.

– Samtliga säger att han är som ett barn. Vad de menar är att han har ett omedelbart behov av bekräftelse, sa han i ”Today”.

Dessutom bjöd en grupp ledamöter i USA:s kongress nyligen in Yale-doktorn och psykiatern Bandy Lee för att få en bedömning av presidentens psykiska hälsa. Enligt henne visar Trump tecken på att han håller på att ”bryta samman” och inte klara pressen.

”... president (på mitt första försök)”

Nu kommenterar Donald Trump uppgifterna om att han är mentalt instabil i en serie inlägg på Twitter.

Presidenten börjar med att felaktigt påstå att ”samröret med Ryssland, efter ett års intensiv undersökning, visat sig vara en total bluff” och fortsätter med att förklara att media och hans politiska motståndare nu i stället tagit fram ”Ronald Reagan-manuset genom att skrika mental stabilitet och intelligens ...”

”Faktiskt, under hela mitt liv, har mina två största tillgångar varit psykisk stabilitet och att vara, typ, riktigt smart. Crooked Hillary Clinton spelade flitigt samma kort, vilket alla vet gick åt skogen”, skriver Trump och fortsätter:

”Jag gick från att vara en VÄLDIGT framgångsrik affärsman till toppstjärna på TV ... till USA:s president (på mitt första försök).”

Trump avslutar:

”Jag tycker att det kvalificerar mig som inte bara smart, utan genialisk … och dessutom ett väldigt stabilt geni!”

Fem påståenden om Trump från nya skandalboken 00:48
ARTIKELN HANDLAR OM