Efter blodiga misshandeln – polisen tar upp fallet

1 av 3

avClara Öhrn

NYHETER

När 19-åriga Sophie försökte mota bort en man som tafsade på henne fick hon ett knytnävsslag och en flaska krossad i ansiktet.
Nu har polisen inlett en förundersökning för att få fast gärningsmannen.
– Det gör mig jätteglad, säger Sophie.

En man tafsade på 19-åriga Sophie på krogen Babel i Malmö i lördags natt. I självförsvar slog hon bort mannen som sedan gick till anfall och slog henne med ett knytnävsslag och krossade en flaska i hennes huvud. Sophie blödde kraftigt och fick föras chockad med ambulans till sjukhus.

På sjukhuset fick Sophie röntgas och fick sy på flera ställen i ansiktet.

”Ett fult brott”

– Under gårdagen inleddes en förundersökning och man utreder ett fall av grov misshandel och ett fall av vållande till kroppsskada, säger Nils Norling, presstalesman hos polisen i Malmö.

Polisen är fortfarande mycket angelägna att få in fler uppgifter från platsen och uppmanar alla som sett eller känner till något om händelsen att ta kontakt med dem, så att de kan komma framåt i utredningen.

– Det är ett fult brott och man ska inte kunna komma undan med att bete sig på det här sättet, säger Nils Norling.

Sophie är glad att polisen nu valt att ta upp fallet.

– Det gör mig jätteglad. Dessvärre så har varken jag eller dom hört så mycket om några vittnen. Vi får väl hoppas att någon träder fram, säger hon.

Gärningsmannen uppskattas vara i 25-årsåldern och beskrivs som kraftigt byggd, cirka 175 centimeter lång, mörkhårig och mörkt klädd.

Tacksam för stödet

Sophies vän dokumenterade skadorna och de otäcka bilderna har nu fått stor spridning. Många människor har förfasats över våldet och visat sitt stöd till 19-åringen.

– Jag är jättetacksam över allt stöd jag har fått, trodde aldrig jag skulle få så mycket stöd och från så många. Det gör mig verkligen jätteglad, säger Sophie.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Malmö