Nyheter

God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Nordkorea: Korkat av Pence

USA:s signaler är "okunniga och korkade", och Nordkorea kommer inte att låta sig hotas till förhandlingsbordet. Det meddelar Pyongyang inför det tänkta toppmötet mellan Trump och Kim.
Läs hela artikeln

Skottlossning och kraftig smäll – två förda till sjukhus

Två personer har hittats skadade i Kista, norr om Stockholm, efter larm och skottlossning och en efterföljande detonation. På en film från händelsen hörs ett 20-tal skott och sedan en kraftig smäll. Polisen jagar nu en eller flera gärningsmän.
Läs hela artikeln
Kraftig brand i ställverk: ”Som en fackla”

USA varnar sin personal efter nytt mystiskt ljud – amerikan hjärnskadad

En amerikan på ett konsulat i Kina har drabbats av ”onormala känslor av ljud och tryck” och nu varnar USA sin personal i Kina:
– Var uppmärksam på onormala ljud.
Förra året drabbades 24 amerikanska diplomater på Kuba – de fick hörselskador, yrsel och minnesförlust efter att ha plågats av mystiska ljud.
Läs hela artikeln

Gunilla Persson: Jag är oskyldig

Hollywoodfrun Gunilla Persson greps i går kväll av polis i Palm Beach i Florida. Enligt Palm Beach Post i staden misstänker polisen henne för att ha stulit ett par solglasögon av märket Chanel. Nu väljer hon att träda fram via sin advokat för att reda ut situationen.
Läs hela artikeln
Let’s Dance-profilen slogs blodig

Tar över storklubben – nobbade prestigejobb

Napoli gjorde sin bästa säsong på 28 år. Trots det sparkar klubben tränaren Maurizio Sarri – som ersätts av Carlo Ancelotti.
– Jag tackar Maurizio Sarri för hans hängivenhet till Napoli, säger klubbens president Aurelio De Laurentiis.
Läs hela artikeln
Iniestas besked om framtiden
Planen: Supermatch på Nordpolen

Ellie, 28, ville gå på toa – fick vänta till midnatt

Ellie Birkner Richt, 28, bad personalen på boendet om hjälp med toalettbesök klockan tio på morgonen. Först vid midnatt fick hon hjälp av kvinnlig personal.
– Det är inte första gången det händer, men sista gången jag accepterar det, säger Eleanor Birkner Richt.
Läs hela artikeln

Löfven måste se Selma i ögonen

EVA FRANCHELL: Socialdemokraternas kris handlar inte bara om brott och straff och migration. Den handlar om hur man helt tondövt ställt svaga grupper mot varandra. Stefan Löfven måste se Selma i ögonen, för det är hon som offrats i det politiska spelet om resurser. Det räcker inte med att sparka en generaldirektör.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!