Polismyndigheten

Polisen tog fast A-traktor – skälldes ut av arg förälder

Av: 

Clara Öhrn

NYHETER

Polisen tog fast en person i en trimmad A-traktor och kontaktade tonåringens vårdnadshavare.
Men när föräldern kom till platsen fick patrullen sig en rejäl utskällning, till deras stora förvåning.
”Jaga riktiga kriminella istället” sa den arge föräldern, enligt polisen i nordvästra Skåne.

I förra veckan blev polisen i Klippan i nordvästra Skåne utsatta för vad de kallar missriktad ilska från en arg förälder angående en A-traktor, berättar polisen på sin Facebooksida.

Beslagtog fordonet

A-traktorer får bara köras i 30 kilometer timmen men föraren till det här fordonet körde betydligt snabbare än så, vilket gör att det istället räknas som en bil.

Ynglingen som satt bakom ratten hade inte körkortsbehörighet för bil och blev därför av med både traktorn och sitt AM-körkort, som ger rätt att köra moped klass 1.

”Jaga riktiga kriminella istället”

Eftersom föraren var under 18 tillkallades en förälder till platsen. Till polisens stora förvåning fick patrullen ta emot en lång utskällning för att ungdomen hade åkt fast.

”Jo ni läste rätt... ’Kan ni inte jaga riktiga kriminella istället’ var synpunkten från den mycket arge föräldern”, skriver polisen i inlägget och tillägger att frågan är en så kallad ”klassiker” som de fått många gånger förut.

Polisen tillägger att förutom att det är olagligt att köra bil utan körkort så är det livsfarligt för ungdomen som kör det trimmade fordonet.

Avslutningsvis skriver polisen att de anser att de gör en god gärning för de boende i Klippan, som klagat mycket över ”buskörning” i kommunens senaste trygghetsmätning.

Polisen nordvästra Skåne

ANNONS

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ däck tryggt och enkelt hos Dackonline!

Extern länk från Däckonline SE

Beställ här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Polismyndigheten

Klippan

Skåne

Bilar

Trafik