Misstänkt föremål hittat på Hisingen

avGustaf Tronarp

NYHETER

Ett misstänkt farligt föremål hittades vid en bil på Hisingen i Göteborg på tisdagsmorgonen.

Tidningen GT rapporterar att det är en handgranat som anträffats. Vid 10-tiden hade bombgruppen säkrat föremålet.

1 av 5 | Foto: Anders Deros

Både räddningstjänst och polis skickades till platsen strax efter klockan 07. Bombgruppen kallades in för att analysera föremålet.

– Man har hittat någon form av misstänkt föremål och larmat polisen. Exakt vad det är går vi inte in på i nuläget, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till SVT Nyheter väst.

Tidningen GT rapporterar att det är en handgranat som hittats. Det har dock inte polisen bekräftat. Föremålet ska ha anträffats i närheten av en bil. Enligt GT kan flera personer med kopplingar till gängkriminalitet knytas till området.

”Inte med moskén att göra”

GP rapporterade inledningsvis att föremålet anträffats i närheten av Göteborgs moské. Enligt polisen finns det dock inget hot riktat mot den lokalen.

– Vi har vår brytpunkt vid moskén, det är därifrån vi utgår och styr insatsen, men föremålet har absolut ingenting med moskén att göra. Räddningstjänsten är där för att det är en bra parkering att stå på, säger Peter Adlersson till TT.

Stora avspärrningar

Avspärrningar upprättades vid Jägaregatan/Myntgatan och Hisingsgatan/Herkulesgatan. Det ledde till störningar i morgonrusningen.

Västtrafiks bussar kunde inte trafikera Myntgatan och en del sidogator. Vid 10-tiden hade bombgruppen tagit hand om föremålet och transporterat det från platsen. I samband med det hävdes också avspärrningarna.

Det inträffade rubriceras som försök eller förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Så jobbar polisens bombtekniker – om de kallas in 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg