Svenska får jätteskadestånd av sin Wall Street-chef

Den svenska kvinnan stämde sin Wall Street-chef för att ha tvingat till sig sex och sedan sparkat henne när hon avvisade honom.

Nu döms Benjamin Wey, 43, att betala henne 150 miljoner kronor i skadestånd.

– Allt jag alltid har varit – stark, självständig – det tog han bara ifrån mig, har hon tidigare sagt i rätten.

Benjamin Wey, 43, vd på New York Global Corp, hotade att avskeda, vräka och dra tillbaka svenskans arbetsvisum om hon inte hade sex med honom, sa kvinnan i rätten förra veckan.

Efter att han bjudit henne på middag och gett henne en dyr handväska ska hon till slut ha gett med sig en kväll 2013.

– Han sa att han hade tagit med ett paket kondomer. Sedan lade vi oss på sängen och hade sex, sa svenskan enligt New York Post.

När hennes advokat frågade om hon kysste Benjamin Wey svarade hon nej.

– Jag kände mig så utnyttjad och svag, och jag skämdes över att jag hade låtit det hända.

”Ställde ultimatum”

Svenskan, som är i 25-årsåldern, sa att Benjamin Wey pressade henne att ha sex med honom ytterligare tre gånger. Skammen och rädslan över att bli av med sitt arbetsvisum och lägenheten som hennes chef betalade gjorde att hon inte vågade berätta för någon.

Men efter att ha haft sex med Benjamin Wey fyra gånger sa svenskan till slut nej.

– Då sa han att han var tvungen att tänka över min roll i företaget.

I april 2014 kallade han in henne på sitt kontor och ställde ett ultimatum, har svenskan sagt.

– Han sa att han var tvungen att börja leta efter en ersättare om jag inte tillbringade mer tid med honom. Han sa att han skulle sparka ut mig från lägenheten om jag inte visade honom riktig kärlek.

Nästa dag ska Benjamin Wey ha kommit förbi svenskans lägenhet och hittat hennes pojkvän i sängen.

– Han skrek ”din jävla slampa, jag ska ta ifrån dig ditt visum, jag ska sparka dig i dag, jag vill att du ska ut från lägenheten”, vittnade svenskan i rätten.

”Väldigt, väldigt nöjda”

Därefter ska Benjamin Wey ha tvingat henne att omedelbart packa och flytta ut innan han började förtala henne i olika kanaler på nätet.

I juli förra året stämde svenskan Benjamin Wey på 850 miljoner dollar, vilket motsvarar över 7 miljarder kronor, för bland annat sexuella trakasserier och förtal.

Benjamin Wey har under rättegången hela tiden hävdat att han aldrig haft sex med svenskan och hans advokater har kallat stämningen för utpressning. Svenskan har medgett att hon aldrig sa nej till Benjamin Wey när de hade sex och att hon inte kunde minnas exakt vilka datum de haft sex. På måndagen dömdes Benjamin Wey ändå att betala henne 18 miljoner dollar i skadestånd, vilket motsvarar cirka 150 miljoner kronor.

– Vi är väldigt, väldigt nöjda, säger svenskans advokat enligt New York Post.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN