Småbarnspappa åtalas för grova våldtäkter

Mannen i 40-årsåldern var var liksom den 15-åriga flickan aktiva på webbcommunityt Darkside - en sajt som enligt sin egen beskrivning har sitt största fokus på "BDSM och fetischism".

avSofia Roström Andersson

NYHETER

Småbarnspappan ska ha våldtagit och misshandlat en 15-årig flicka efter att ha stämt träff på en BDSM-sajt.

Ett annat offer misstänks han ha utsatt för skendränkning.

Samtidigt ska han ha planerat att våldta ett barn och innehaft barnporr.

I dag åtalades 39-åringen.

Mannen och flickan hade pratat på internetsajten ”Darkside”, ett community med runt 60 000 aktiva medlemmar vars största fokus ligger på BDSM och fetischism.

I mars 2014 bestämde de sig för att träffas och 39-åringen ska ha köpt en tågbiljett så att flickan kunde ta sig från den ort i Mellansverige hon bor på till Stockholm.

Åtalas för en rad brott

Efter att de träffats ska småbarnspappan först ha misshandlat flickan och utsatt henne för en grov våldtäkt på en adress i Stockholm innan de två åkte till ett hotell i Stockholmsområdet. Där ska han ha utsatt henne för ytterligare en grov våldtäkt. Flickan ska ha mått extremt dåligt efter övergreppen och under hösten förra året polisanmälde hon mannen.

Han åtalades i dag vid Stockholms tingsrätt för en rad brott, däribland de två grova våldtäkterna och misshandeln han ska ha utsatt den 15-åriga flickan för.

Men 39-åringen misstänks också för barnpornografibrott och för stämpling till grov våldtäkt av barn efter att under hösten 2012 tillsammans med en annan man och en kvinna ha planerat att genomföra samlag, eller sexuella handlingar jämförliga med samlag, på en flicka i yngre tonåren.

Misstänks för skendränkning

I juni 2014 ska han tillsammans med två andra män ha utsatt ett offer för tortyrliknande metoder. Han åtalas för två fall av grov misshandel efter att han, enligt åklagaren, bundit offret till fötter och händer, lagt en handduk över hennes ansikte och upprepade gånger hällt vatten över handduken och hennes ansikte.

Som bevisning har åklagare Nicklas Englund bland annat vittnen, utdrag ur chattar och skriftlig bevisning i form av fotografier.

Tre män och en kvinna är medåtalade i ärendet.

När Aftonbladet når kammaråklagare Nicklas Englund säger han att han inte hade väckt åtal om han inte trodde att bevisningen räckte för en fällande dom.

Nekar till brott

Som Aftonbladet tidigare kunnat berätta är 39-åringen en ensamstående småbarnspappa och hemmahörande i Mellansverige. Han har en nyckelposition på sin arbetsplats med ansvar över människors vardag.

Han har suttit häktad sedan i mitten av februari.

Under häktningsförhandlingen nekade mannen till brott.

– Han menar att det över huvud taget inte har begåtts någon brottslig gärning alls. Det är på det sättet att man har träffats via ett sorts forum där man har upprättat överenskommelser om umgänget på ett visst sätt. Sen har man haft det och sen har det inte varit något mer med det, sa mannens försvarare Gustaf Ljungström till Aftonbladet då.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott