Carl Philips och Sofias bröllopsresa till Fiji

De lurade alla och lämnade landet i hemlighet.

Bara timmar efter bröllopsfesten började resan till andra sidan jordklotet.

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist tillbringar smekmånaden på en privat ö i Fiji – helt fri från insyn.

Aftonbladets Peter Wixtröm och Christoffer Nilsson på plats i Viti Levu.
Aftonbladets Peter Wixtröm och Christoffer Nilsson på plats i Viti Levu.

Här är parets bröllopsgåvor

Carl Philip var uppe bland molnen när han blev morbror.

När prinsessan Madeleine i måndags vid 13.45, svensk tid, födde en son hade Carl Philip och Sofia lämnat Los Angeles och var i en Airbus 330 på en elva timmar lång direktflygning.

Vad som väntade?

En smekmånad med all tänkbar lyx i det oceaniska öriket Fiji.

Festade till morgontimmarna

Efter vigseln mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Slottskyrkan den 13 juni och den efterföljande middagen på slottet festades det vilt inpå morgontimmarna till liveuppträdanden av Icona Pop och Avicii.

Först vid 05.30 var festen slut.

Ingen såg när de lämnade

Ingen såg hur eller när prinsparet lämnade slottet men vid 10-tiden satt de i businessklassen på en reguljär flygresa från Arlanda som via en mellanlandning i Europa tog dem till Los Angeles.

Prinsparet landade i Fiji den 16 juni vid 05.37, lokal tid, och eskorterades därefter till flygplatsens inrikesterminal där de privata bolagen som arrangerar transport till lyxresorterna opererar.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska paret vara borta i tre veckor och Fiji är den första anhalten på en resa med flera stopp.

Aftonbladet valde att inte fotografera paret i smyg när de landade i Fiji.  I stället har vi varit öppna med vår närvaro och försökt få till en intervju på plats.

Men svaret har blivit nej.

Orsaken som angetts är att Carl Philip och Sofia är på en helt privat ö dit ansvariga för resorten inte tillåter journalister att komma.

Vackra vattenfall och vulkaner

Fiji består av över 300 öar och lockar kärlekspar, surfare, jetsetresenärer och barnfamiljer från hela världen. Dykningen och surfningen är i absolut världsklass och många av öarna erbjuder vackra vattenfall och laguner.

Och för den med mycket pengar är Fiji det ultimata resmålet att vältra sig i lyx utan att bli upptäckt.

Det finns ett flertal privata öar med exklusiva resorter i världsklass men framför allt är det en resort som är frizonen över alla andra: Laucala island.

Laucala ägs av Red bull-miljardären Dietrich Mateschitz. Att bo i en av de pråliga villorna kostar från 45 000 kronor per natt – men då ingår också möjligheten att få låna resortens miniubåt. Luftrummet är privat, säkerheten rigorös och det är omöjligt för utomstående att angöra med båt.

Populär bland kändisar

Den insynsfria ön har gjort att kändisar som Elle Macpherson och Oprah Winfrey valt resorten när de velat semestra i fred.

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel åkte på smekmånad sommaren 2010 valde de också att resa till Söderhavet. De tillbringade en vecka på en lyxjakt och kryssade mellan olika öar i Franska Polynesien.

Aftonbladet har förgäves sökt hovets informationschef Margareta Thorgren.

Publisert:

LÄS VIDARE