Var försvunnen i sju år – hittades död i skorsten

Publicerad 2015-10-02

I maj 2008 försvann Joshua Vernon Maddux spårlöst.

Nu – sju år senare – har han hittats död.

Kroppen fanns i en skorsten i ett ödehus.

Amerikansk polis misstänker, bland annat utifrån kroppens position, att 18-åringen klättrade ner genom skorstenen och fastnade.

Joshua Vernon Maddux hittades förra månaden i en övergiven stuga i Woodland Park, Colorado – bara en dryg kilometer från sitt hem.

Fyndet gjordes av byggjobbare som skulle riva stugan efter att den stått tom i mer än ett årtionde, skriver Daily Mail.

18-åringen, som identifierades med hjälp av tandkort, försvann under mystiska omständigheter försommaren 2008.

"En del frågor förblir obesvarade"

Mycket är fortfarande oklart kring hans död, men polisen misstänker inget brott utan tror att han försökte ta sig ner genom skorstenen frivilligt för att ”få tillgång” till stugan.

– En del frågor kommer att förbli obesvarade, säger rättsmedicinska utredaren Al Born i Teller County, enligt Daily Mail.

Stugans ägare uppges ha tittat till huset regelbundet och ska ha känt en obehaglig lukt – men trott att den kom från döda råttor.

Han undersökte aldrig skorstenen eftersom eldstaden var blockerad med möbler.

Storebrodern tog sitt liv

Familjen beskriver Joshua Vernon Maddux som en talangfull musiker som gillade att skriva och gjorde bra ifrån sig i skolan.

Enligt lokaltidningen Pikes Peak Courier hade hans storebror tagit sitt liv två år innan Joshua försvann. Hela familjen tog tragedin hårt, men det finns inga uppgifter om ett samband mellan de båda fallen och polisen betraktar 18-åringens död som en olyckshändelse.

Joshuas syster Kate skriver i en hyllning till sin bror:

”Alla historier i livet har inte lyckliga slut. Tyvärr är detta en av dessa historier. Eftersom Josh var 18 år har det varit rimligt att tro att han kan ha bestämt sig för att lämna stan och börja ett nytt liv. Jag har hela tiden valt att tro att det var så”.

Följ ämnen i artikeln