Stort bråk på Bert Karlssons flyktingboende

Sent på tisdagskvällen bröt ett stort bråk ut på Stora Ekeberg, Bert Karlssons flyktingboende i Skara.

Ett 50-tal personer slogs med varandra och ett stort antal poliser kallades till platsen.

– Det är definitivt ett tryggt boende, säger Bert Karlsson.

Polisen kallades till Bert Karlssons asylboende Stora Ekeberg utanför Skara på tisdagskvällen. Personalen slog larm om att boende bråkade och skrek på varandra. När polisen kom till platsen lugnade det ner sig.

– När det var som värst ska det ha varit ett 50-tal personer som har slagits eller bråkat med varandra. Vi åkte dit med ganska många patruller och när vi kom dit lugnade det snabbt ner sig, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

En person gjorde en anmälan om misshandel men ingen behövde uppsöka sjukhus efter bråket.

Familjer missnöjda

Enligt Bert Karlsson handlade bråket om att tre familjer just hade anlänt till boendet och var missnöjda. De nyanlända familjerna ville bland annat ha ett eget hus att bo, enligt Bert Karlsson.

– Tre familjer kom i går. Men de ville inte bo där. Så de ockuperade bussarna och då blev de andra boende förbannade. Att det är så många inblandade beror på att de är släkt med varandra och tar parti för varandra, säger Bert Karlsson.

Vissa flyktingar ställer extra mycket krav, menar Bert Karlsson.

– Jag har jobbat med det här i så många år. De flesta är väldigt schyssta men det finns ett antal rötägg, säger Bert Karlsson.

”Väldigt lite bråk”

Det är inte första gången det rapporteras om bråk på Stora Ekeberg. Aftonbladet skrev om ett liknande bråk 2013.

– På tre år har det kanske hänt tre-fyra gånger. Det är lite. Väldigt lite. Det är definitivt ett tryggt boende, säger Bert Karlsson.

Han menar att det inte finns så mycket att göra. Sådana här bråk uppstår då och då, och personalen kan inte göra mer än att ringa polisen.

– Det blir ju alltid så här när man har olika grupper. Men det är bara småsaker som händer. Det behöver inte vara något stort bara för att det händer något, säger Bert Karlsson.

– Om man stänger in 500 svenskar skulle det bli lika mycket bråk. Folk blir förbannade över småsaker.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN