Wachu attackerades – nu får han nytt hem

1 av 2 | Foto: Kelly Beal / SWNS / TT
Efter att ha blivit attackerad av en full främling har Wachu ingen nos kvar.
NYHETER

En full främling och en machete. Det var det som förändrade den filippinska hunden Wachus öde. Han förlorade nosen och hans ansikte ändrade minst sagt karaktär. Men nu har han efter flera år fått ett nytt hem i USA.

För sex år sedan attackerades hunden Wachu av en full främling när han vaktade sin dåvarande ägares trehjuling i en liten stad i Filippinerna. Efter den tragiska händelsen räddades han av en filippinsk djurskyddsorganisation.

Fem år tog det – sedan fick Wachu, som nu är sju år gammal, ett nytt hem hos Liesl Wilhardt i amerikanska Oregon, skriver The Sun.

Förutom en kärleksfull matte får han dessutom en hundkompis – nämligen den virala stjärnan Picasso som också har ett aningen avvikande utseende.

– När jag såg en video av Wacku på nätet så blev jag bara helt kär i honom, säger 49-åriga Liesl till den amerikanska tidningen.

Foto: Liesl Wilhardt / SWNS / TT

För två veckor sedan flyttade Wachu till sitt nya hem hos Liesl och Picasso, där han snabbt fann sig till rätta. Den lyckliga djurägaren beskriver att det går bra för nytillskottet att äta, även om det blir lite slaffsigt. Om han känner någon lukt är i dagsläget oklart, men han sniffar för fullt.

Liesl berättar att människor ofta stannar när de ser Wachu, och att de faktiskt ser förfärade ut. Men Picasso och Wachu bryr sig inte om varandras speciella utseenden.

– Det coola med hundar är att utseende inte spelar något roll. Luktar det som en hund så är det en hund, säger hon.

Så många hundar finns i Sverige 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar