Överlevande kvinna fick glädjebesked

NYHETER

Räddades ur havet efter fem dygn - fick veta att hon är gravid

I tisdags skrev Aftonbladet om indonesiskan Melawati, 24, som överlevt fem dygn till havs efter tsunamin - genom att klamra sig fast vid en palm.

Efter en läkarundersökning på onsdagen fick hon beskedet: ”Du är gravid - i 18:e veckan”.

– Jag är väldigt lycklig, säger Melawati till Reuters.

Foto: Melawati, 24, räddades av en fiskebåt efter att i fem dagar ha klamrat sig fast i en palm i Indiska Oceanen utanför Banda Aceh på norra Sumatra.

Efter fem dygn fördes Melawati utmattad iland från fiskebåten som hittade henne flytande på palmen i havet. Enligt läkarna har hon inga allvarliga skador.

Det var i fredags, fem dagar efter tsunamin, som besättningen ombord på det malaysiska fartyget plockade upp henne 20 kilometer från norra Sumatras kust.

Melawati har berättat att hon stod och tvättade hemma i Banda Aceh på norra Sumatra - ett av de områden som drabbades hårdast av katastrofen - när flodvågen kom.

Såg hajar runtomkring

Hon lyckades få tag om stammen på en palm, som ryckts upp med rötterna. Hon klamrade sig fast - och fördes ut till havs.

– Jag tappade greppet två gånger, men lyckades hålla mig kvar. Jag såg hajar runtomkring mig, men bad en bön att de inte skulle skadad mig, berättar hon enligt Reuters.

På måndagen kom hon i hamn med sina räddare på ön Penang i norra Malaysia, där hon fördes till sjukhus.

Efter en läkarundersökning på onsdagen fick Melawati veta att hon är med barn - sedan 18 veckor.

– Jag är väldigt glad, väldigt lycklig, säger hon till Reuters från sjuksängen.

Hon säger att hon knappt kan vänta på att få dela den glada nyheten med sin make och sina släktingar, men är inte säker på hur många av dem som överlevt katastrofen.

Mer om Asienkatastrofen

Karin Fyrlund